Thursday, October 9, 2008

yea yea...esok hari raya

''yea yea esok hari raya..yea yea esok hari raya..''

Tu la ungkapan selalu kita dengar dan paling sinonim dengan hari wat lemang..kalu kecik dulu mmg seronok la nk raya,bila tua ni bkn x sonok tp dah kurg dan dah x bersorak cam kecik2 dulu la....

yang excited pon nk tayang baju raya baru,nak semayang raya,nk salam2 ngan famili n paling x best......nak kena bg duit raya kat anan buah la plak..dulu kita tadah jer..sekarang kena bagi la plak.huhuhuhuhu...

Sehari sebelum hari raya

Ataupon org panggil hari wat lemang la kalu kat kampong aku..hehe..arini antara hari paling penat,tapi kita jarang la ase penat nye tu sbb hati dah set..arini last..esk dah raya..heheheh..

arini la rumah akan di makeover abis2 an..huhuhu...biasala kan..nak menyambut tetamu..setahun sekali jer..hehehe...

Yang tua2 sure wat ketupat..wat lemang...masak lauk..kalu kat umah aku tu,nnt buka pose mmg confirm mkn lemang lar...yang lain2 dah xde dah..

ni la gambo2 suasana wat lomang ha...

Satu hari di hari raya

Bila dah masuk waktu buker..dapat la merasa lemang tuk taun ni..hehehehe..sedappppppppppp..
sambil takbir berkumandang tu.sarung kusyen berganti baru,langsir di pasang baru,karpet dibentang indah,habuk dinyahkan sume2 la..budak2 lak main mercun..bunga api..hmm ingat masa bebudak dulu..kalu leh aku pon cam sume org,nk balik zaman kanak2..tp time raya je la..time lain xnk..x best pon..

pagi raya..........
bangun bersemangat walaupon sejuk...nk mandi sunat raya..hehehehe...senerbak jer bau rendang ngan masak itam mak...jap lagi leh melantak lagi..heheheh...aku ambik tuala..redi nk ppi mandi dah...

baju raya dah siap tergantung dah...akak dah siap iron ngan sampin lg semalam(aku dah membuta time tu)hehehehehehe.....taun ni kaler peach...


ni la gambar2 aku yang sempat pose..x sempat pose banyak2..bz giler..org ramai lar....

ni aku pose sebelah kete baru aku..hihihi


ni laks anak buah aku..anis batrisya.....

Pas semayang raya..macam biasa la..acara bermaaf maafan...jap lg nk pi kubur arwah atok laks...


Al fatihah wat arwah atok..Allahyarham zakaria bin che man....al fatihah..........................................

Ziarah kubur mmg antara xtvt wajib time raya..ye la dalam kita dok bergembira..jangan lak lupa terus yang telah pon meninggalkan kita..moga roh diorang aman diSana...

k la..aku stop cni dulu..nnt sambung balik..

1 comment:

  1. HMMM...Lagi takde ke??citer psla kt umah ke..kat opis ke...nnti g cuti mn2 citer la..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin