Tuesday, November 4, 2008

Cuti...cuti....cuti....holidayzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hmmm... dah lama dah aku x update blog aku ni..x sempat la...sebelom ni projek banyak dah setel dah..rilek ckit,pastu leh la dok ngadap internet 24 jam kat opis...
Cuti deepavali aritu aku trun la lepak kl...hmm last kat kl jun lepas..sekali sekala ngadap kl..ok la..x la bsan terperuk kat penang jerk..hehehehe..
Pi sana jumaat..selasa baru balik penang..pi jalan mana?hmm x pi mana sgt pon..
Ada la 2 3 tempat wajib..hehehe..ada 2 3 tempat baru..yg best nye kali ni aku drive sendiri ke semua tempat tu..sonok gak..hehehe.penat tu jgn kata la,konfem penat tambah2 lak aritu lepak umah akak aku..dia lak wat open house,,paham2 la penat wat pen house camner kan...
Ari first tu pg..ikut akak pi tesco x sure nama apa..yg aku tau..taman midah..hehehe...akak beli kelengkapan tuk open house..



Petang tu aku ngan aie nk kuar jalan2..hehehe..bosan la jgk kan terperuk kat umah jer...hehehe..aku drive menghala ke bukit bintang...tempat paling aku nak pi adalah Pavilion,sg wang plaza n bb plaza..ni first time jejak kaki kat pavilion..yg lain2 tu dah selalu dh..dh bosan pon..tp ttp nk..
Paling aku suka kalu pi BB bkn apa..aku plg sonok jalan2 tengok org2 sekeliling ctu..terutama yg kat area maybank tu..yg bdk2 dok dance n mcm2 persembahan tu..best la..kreatif jgk org kita ni..ase cam kat spain la plak..hehehe..
Dalam dok cari parking ada mmbr chat sms..kebetulan org kl..aku ajak la kuar lepak sana..dia kata dia lmbt ckit..xpe ar..aku nk pusing2 dulu ngan aie..
Memula tu pi lepak kat pavilion..best..besar..lenguh kaki..tu yg leh disimpulkan.(cam org tua la plak sakit2 kaki ni)heheheheh..
Pastu jalan2 pi sg wang plak..paling best sbb aie belikan aku hadiah..dah lam x dapat hadiah besday..hehehe..tq aie..sayanggggggg aie...aie belikan aku helikopter kawalan jauh(bkn yg leh jalan kedepan n belakang je tau,ni yang leh terbang nye tau)hahahahahahahahahaha....................................gembira nya.....................
Sms berdering..ajib dah sampai(mmbr chat td la)..aku x cam dia yg mana satu..akhirnya jmpa la jgk mamat poyo tu kat ctu..hehehe..kami pon pi melepak kat mamak..aku mkn beriyani jer..masakan lain x leh blah la..x lalu...
Dah kenyang sume..balik la..sebab nk jln kat downtown lak..ingat nk clubbing mlm tu..tp xde kaki lak..mmbr byk xde..depa prepare nk exam..tu yg ssh kawan ngan bdk sekolah ni..hihihihihi.......xpe la..lain kali la..
Kat downtown sonok gak sbb best tgk org jual mcm2 menda unik...plg best makan satey ikan ngan mkn cucuk2...(tau apa itu cucuk2)..........
Hmmmm pas pada tu pi jejalan kat tasik permaisuri..jeng..jeng..jeng(hanya org2 tertentu je tau nape suspen)hehehehehe.....
X best sgt la..org x ramai..pas abis bosan lepak..balik umah..sampai umah tingtong dah..ngantuk giler....hehehehehehe.....

.



Keesokannya..................................................................................................
Bangun pagi2..bekpes..arini ada open house...mkn jgn ckp la...kembong perut2..hihihi...
Petang dah...nk pi lepak2 mid valley lak ase nye..x penah sampai lagi ngan kete n drive sndr..ni main redah je nie.....

Hmm sampi jgk ke sana..hehhehe..tapi on da way nk kesana tu..part paliing menyeronokkan adalah aku drive melalui smart tunnel...akhirnya aku berjaya jgk guna smart tunnel kebanggan malaysia tu..tul pon x la mahal sgt pon..RM 1.60 jer..........k la tu kalu nak banding ngan penjimatan yang dapat dilakukuan.hehehehe..



Pas puas pusing2..kitorg lajak terus la ke shah alam..nak pi jmpa pidot..lepak sana lak..hmmmm 4 first time jgk aku dapat sampi ke shah alam...


Pi ambik fifi(nama timangan pdot) kat umah dia..pastu lepak katt kedai mkn jap ngan kawan2...best jgk sesekali lepak ngan kwn2 ni...hehehehe..
Arini awal ckit smpi umah..kul 2.45...awal 15 minit..hahahahahaha





Hari deepavali.............................................
Harini agenda sumenyer ikut keluarga..........................memula nk pi ikea...pastu nak pi putrajaya plak...
Hari ni kan sume org cuti..ramai giler la org kat cni...kitorg beli byk la jgk brg2 umah..ayie la borong sakan..hehehe..kira penuh la bonet pesona aku tu,,,hehehe(campur barang mak sama...hihihihihihi....

Pas abis borong sakan kat sana..kami gerak ke putrajaya..memula sekali nk pi mkn sebab lapar sgt..jam dah kul 3 ptg...perut x isi lagi..anak buah kata dia nk pengsan dah..hehehehehe....bkn x nk mkn..tp kat ikea smpi la ke ikano..penuh kedai...xde satu pon ada makanan tgh hari...cam sial jer...



























Kitorg mkn kat food court alamanda...makanan not bad la..suasana pon ok...ni pon first time aku kat putrajaya..kira lawatan aku ke kl kali ni mmg best lar..banyak yang first time..hehehhe...
Dekat nak maghrib..kami gerak ke masjid putrajaya tuk sembahyang maghrib...indahnya masjid putrajaya...terpaku aku.hihihihi...
Pas abis pusing kn onda way blk singgah mkn kat kedai sate kajang haji samuri..ramai jgk org...parking pon ssh jgk..hihihi...
Kitorg mkn satey daging,lembu,rusa,kambing n ayam..banyak x..ingat nk byk lg..tp yg lain sume dah abis dah...lewat sgt kotttttttttttttt....heheheheh....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin