Monday, January 12, 2009

great MEMORi @ genting & kL on Dec 2008

hmm perjalannan aku bermula 24/12/2008..

aku drive kete aku PHT 4642 menuju ke destinasi cinta..hehehe.KL le..saje nk abiskan 2 minggu kat sana..
aku bergerak bersama aie..mybf.(bestfrend).

kul 9 jgk la gerak walaupon kuar awal sbb aku pi mkn kenduri dulu.hehehe..

kul 1 br sampi kl.tu x smpi umah,singgah kat restoran jejantas sg buloh dulu..lepak2 ngan akak aku kat ctu.mkn kfc dulu..hehehe...

First Day kat KL....

aku x kemana pon..ari memula tu pi sogo jer..
saje nk tgk brg2 kot2 sana murah sbb salah satu modus operandi nk pi kl ada lah shoping..hehehe..(x abis2 shoping kat penang)..suka hati la duit aku,,x mntk duit bapak aku mahupon bapak korg pon..hikhikhik..
aku ajak la si KHAI pi kuar sama ngan kitorg..
kitorg kuar 2 buah kete..aie,akak,abg aku n anak depa..

sampai sogo ada plak si khai..tmbh la sorg lg..azab gak la nk parking ari2 cuti kat cni..seb baik kat campbell ada parking..tu pon atas bumbung..hehehe..


tu bab parking..kat kaunter ngan tmpt mkn jgn citer la..kat secret recipe pon nk kena beratur jgk....hehehehe..mmg dahsyat la org mesia..sume sakan berbelanja..

SemaLAM di La QUEEN....

Dari pg x kuar mana pon sbb mlm br nk kuar..jadi musang lak aku..hehehe..
mlm ni mmbr ajak pi Lq..pi sana sonok2..hehehe...

Memula pi ambk pidot kat SA..seksyen bape ntah..x tau la.jenuh gak pusing2 cari rumah..seb baik la sana x jem..sng ckit..akhirnya smpi la umah dia..tggu di siap2 pastu br la kuar..

sampai kl lbh kurg kul 10 lbh laa.tggu plak bdk2 lain kat malibu..dah kumpul.pastu depa ni nak jalan dr ,malibu sbb sana parking mahal.ctu free..jauh tu jln kaki..ase nk la jgk penatnyer..

sampai sana,jmpa la kwn2 lain..khai pon ada jgk..hehehe..best sgt2 jmpa kwn2..
sekali sekal release tensen kan..ok gak...


2 3 keping pic kat sana..hehehe

GENTING..........................

hehehe..arini ahad..29/12..pepagi aku dh naik genting..sbb nk bercuti la..hehehe..
aku emandu la dengan macho nye ke atas sana..ni 1st time aku drive sndr naik atas sana..teruja la jgk..hehehesonok x terkata.
. ..nampak x puncak keriangan tu..hehehehe..time ni ada angin..so kabus pon lari la...hehehe..

xleh bwk laju sbb kabus..sejuk tu x terkata..best ni kalu ada org peluk,dok bwh selimut..hehehe..sapa je la nk pelok kan..hehehe.kebanyakan parking sume dh penuh..biasa la hari cuti kan..FULL..itu yg tertera kat papantanda aras parking kat first world hotel..aku x kira..aku redah jk..hehehe..dapat jgk..seb baik..dapat dekat ngan pintu ke lobi..nasib sgt..kat parking pon depa pasang aircond ker?hehehe..sejuk sgt...fresh air yg mengujakan aku.dr pertengahan lg aku x pki aircond sbnrnya..best dpt fresh air ni..hehehehe...


parking nye port sejuk........ nk main dah

pas sampai kami x check in lg..kul 3 br check in..hehehe...main sonok sgt,tp cuaca kurang menentu la sbb jangkaan nk ujan petang tu..lg pon dah december kan..sah2 la akan hujan..sempat la jgk aku naik high rate nye game..ada lima sumer..sempat la naik sume2 tu..

......antara gambar kenangan ...

Kul 3 aku pon pi la ke lobi..pi sbb nak check in..Yang aku terkejut berok nye..ramai giler..hummakahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ramai giler tu..aku pon dengan bosan nyer start la menunggu ..lg 300 no baru sampai turn aku..hmmm kat ctu jgk citer la..kerusi sampai x ckp la,aku lepak atas lantai..ase cam kat pusat penempatan banjir la plak..hehehe


......ni la pose2 dikala kebosanan menyelubungi........

pas dah lapar sgt dan bosan menunggu..pi la mkn..adoyaiiiii cni pon kena beratu ker?pi mcd memula tu pastu pi pizza..baru ok ckit..walau kena beratur tp ttp ok la dr mcd..

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....selepas kul 7.30 baru dapat masuk bilik..lega rasa dapat mandi n landing jap..hehehe...

..dengan machonye aku tarik bagasi dan dengan girangnya sebab dapat berseronok..heheheheh
pas rehat jap...sambung balik....
main lagi..hehehehe...

banyak la jgk game indoor yg 'bodo2' kami main..sonok..hehehehe..penat jugak arini..dapat tido..lena...........



last day kat genting

sebelom blah smpat la jgkpi masuk snow world..sonok sgt2..best dapat main salji...suhu -6 darjah celsius..hehehehe..


pose2 last dah nie...hehehe

sedey la jgk nk tinggalkan genting..walau 2 hari..tetap memberi kesan..hehehe.



kat parking..nak balik dah

selamat tinggal genting..pasti ku kira detik kemari lagi.....

1 comment:

  1. waduh2!!! seronok banget korang yer!!!! mmg jelous nih!! nak pegi lepas ni makesure bwk yana skali!!! oo..yeah..kim salam kat aiee!! (^^)v

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin