Saturday, February 28, 2009


Kul 1.30 tadi aku selamat sampai ke kay elle...hehehehe...

Ni dok borak2 ngan sume adik beradik..sume pakat x tido lagi.hehehehe ...

Esok ada program...x ngantuk lagi nk tidor..sorg tu xpe la x ngantuk..dah melantak tido lam kete..aku sorg2 pecut ke kl ni..hahahahaha....

Friday, February 27, 2009

<<<<< AFFILIATION 4 dis WEEKEND >>>>>

Jadual aku weekend ni..so exciting tapi penat jugak la aku nak kena drive..huhuhu....


27 Feb 09 : 5 pm-Balik Kampong(Grik)..)ambik parent gue)

9 pm-Bertolak ke Kay Ell..ampunk..(rumah akak)



28 Feb 09 :10 am-Shopping Hadiah Didiey
11 am -Bertolak ke PD..Kenduri Didiey...

3 pm -XTVT bebas..jalan2 arrrr apa lagi...
-On da Way balik ingat nak singgah Nilai 3 la jap..hehehehe

29 Feb 09 :Whole Day : Ronda2 kl..MEGA sale

1 mac 09 : Bertolak balik Penang..singgah GRIK..anta Parent.


STreeT FigHteR :ThE LeGenD Of ChuN Li


Semalam pi tengok la citer ni..antara cite yang ada dalam senrai wajib tonton aku..hehehehe..
Kitorg berempat iaitu zua,aie,ash n fiduih...
Kitorang pegi tengok kat Quensbay mall..memang cni la port kitorg sbb cni parking murah..
Kalu kat Gurney parking susah ckit n mahal ckit..hehehehe...

Citer ni banyak kat bangkok..hmm terus la aku berangan..kan mei ni nak ke thailand..hehehehe..dapat la gambarab awal..hope nanti xde la huru hara cam kat lam muvie tu..serammmmm

Citer dia best laaaa...sebab banyak lawan..n aksi2 dia pon mendebarkan...Dia nye efek memang nampak real la..

Leh la pi tgk..best...

zua bagi *****

Wednesday, February 25, 2009

Finally....I have....GUESS

2 3 hari lepas aku ada cite pasal jatuh cinta kan..kat sapa?bkn kat sapa..Tapi kat apa..jatuh hati kat jam GUESS..
Semalam pas keje aku pon terus la pi Gurney plaza lagi skali..Ingat nak survey jer dulu...

Aku lagi sekali la jatuh cinta..Kat yang lain lak..
heheheheheh.....

Pastu dari satu butik ke butik jam lain aku geledah survey harga..
Harga sama jer..cume beza waranti ngan diskaun..

Akhirnya aku dapat offer 20% diskaun..
apa lagiiii..terus aku sambar laaa

Terus x jadi survey..beli terus..cam orang mengantuk disorong bantal laaa kan
...hehehehe...


Ni poster n gambar jam tue...model terbaru GUESS...
orang malaysia.hehehehehehe


Antara pose dr model GUESS yang terbaru..

ALHAMDULILLAH...Akhirnya aku dapat jugak memiliki cinta aku...

Tuesday, February 24, 2009

200 pound beauty...

Aku ase nak share ngan korang pasal citer ni..aku dapat tau pasal citer ni dr dvd pinjam dr yana(fren from ipoh)thanks yana.... Citer ni dah lama actually..di sekitar 2006 tetapi sekarangrancak ditayang di astro kirana..best sangat citer ni.. Memang citer ni typical citer org hodoh pastu tukar jd chantik(cam betty n wat so ever)..Tapi citer ni lain ckit..banyak moral yang mulia yang perlu kita ikut..

Serba ckit la pasal citer ni...
  1. Mengisahkan kang hanna yang tersangat gemuk tetapi tersangat la baik hati dan disertakan dengan sore yang sedap sangat selalu jd penyanyi belakang pentas kepada ammy secara lip sync kerana ammy ni x pandai menyanyi..diuruskan oleh sorang manager hensem bernama sang jun.
  2. Diorg bertiga ni komplot merakan lagu menggunakan sore hanna tetapi muka ammy..
  3. Kang Hanna terus berkomplot semata2 mengharap dapat menjadi GF kepada sang jun..tetapi dari mata kasar sang jun sah2 sukakan ammy..(ye la..kalu kita pon,suh pilih antara adibah noor dengan camelia..sah2 la kita pilih camelia kan.)hehehehehe..sorry kak dibah,just contoh but ur voice mmg superb..hikhikhik..
  4. Konflik mula tercetus pada majlis ulangtahun Sang jun di mana kang hanna dan ammy diberi baju yang sama oleh pihak lain(dengan niat memalukan kang hanna)jahat tol..Kat cni la permulaan kepada semua konflik
  5. Kang Hanna melarikan diri selepas mendengar perbualan antara sang jun dan ammy didalam tandas,dia rasa ditipu dan telah dipergunakan..
  6. Hanna menghilangkan diri,album ammy ditangguhkan,sang jun merasa gundah..
  7. Semasa kehilangan,kang hanna membuat pembedahan plastik,dan bertukar menjadi jenny dan muncul semasa audition. penampilan pertama pas pembedahan tu...
  8. Beliau diterima..beliau berjaya mengagumkan orang ramai..
  9. Beliau mula mendapat cinta yang diharapkan dari sang jun,tetapi jauh di sudut hati sang jun,dia tetap merindui kang hanna.
  10. Part sedey plak mengambil tempat,bermula bila beliau TERPAKSA tidak mengaku yang bapanya yang ber penyakit alzheimer itu adalah bapa dia..
  11. Sang jun mula syak dari 2 3 perkara terjadi(apa yang jd..tengok la sendiri)..
  12. Ammy cuba tuk menjatuhkan jenny..
  13. Akhirnya beliau sedar dan mengaku di khalayak yang beliau melakukan pembedahan plastik,Jenny tetap disenangi kerana kejujuran yang dipamer..
  14. Jenny keluarkan album dengan nama kang hanna...
Moral Of The Story:
  • Jangan sesekali menilai dari luaran,sebaliknya,hati budi..kecantikan adalah subjektif hanya kosmetik..boleh diubah,boleh dibaiki..tetapi hati budi..kekal selamanya.
  • Kita akan lebih menghargai seseorang itu setelah seseorang itu tiada.
  • Buat la sesuatu dengan jujur dan ikhlas tanpa mengharap balasan.
  • Ukur baju badan sendiri..
Pelakon utama yang encem dan chantek jelita.....
Ju Jin-Mo Kim Ah Jun

tengokla..best..ada yang kelakar..ada yang sedey..macam2 ada..

rugi x tengok..
aku bagi *****


BORING VS BOSAN

Dr pagi td pas meeting..xde apa dah nak wat..bosan jer nie...
bila la nak ada projek nie...bosan lar.....


x tau nk wat apa nie.....ym pon sume bz................

Monday, February 23, 2009

AkU JaTuH CiNtA....

semalam petang pas bangun dari tidor tengahari...aku pi la ronda2 kat plaza gurney..sebab bosan dok kat umah..aku ajak la aie pi..ujan renyai2..aku redah jer........hehehehe..

Aku pon pusing la satu persatu floor..hmm xde apa sangat pon yang leh tarik perhatian aku..cuma aku nak tgk new wing gurney plaza jer..luas la jgk..tp x diguna sepenuhnya pon..

Pastu aku lalu kat satu kedai jam..kedai tu nama apa ntah..x sure lak..
tingkat 3 ase nyeee

Mata aku terpegun kat seutas jam nie..chantek sangat..blink2 lagi...diamond are forever gitu bak kata aie..
Xde la blink2 sgt..cume diamond ckit kat keliling dia..
aku jatuh cinta terus..chantek siot..(pic x smpat nak snap) sbb terpegun sgt...

Tapi harga dia..wat poket ku pon terpegun jugak la..biasa la..
guess kan...
aku tengok je la...nak beli x
mampu lagi wat masa ni..(tunggu kot2 najib nak bagi 2 bulan bonus)

Aritu masa valentine dah dapat dah jam bonia dr somebody..tp aku x ase nk pakai..x tau naper
mahal sangat kot..takot nak pakai..
(sorry sgt..bkn x hargai..tp x tau la nape xleh nk lekat pakai jam tu)

Aku dah jatuh cinta dengan jam tue.....................


Sapa Lebih Penyayang?????

adakah mereka ini???

ataupon diorang ini???


atau mereka ini???


adakah dia nie???




or maybe diorg nie...???





ataupun yang nie.....???????.

ada jgk lagi kejam..buang terus dalam tong...
renung2 kan....

Geng : Pengembaraan bermula
Betul...Betul..Betul....


Dah lama pi tgk..baru nk mskkan kat blog..bz la katakan(bz ker???)
18 feb 2009 aku pi la tgk bersama aie,ash,fifi n shah(kawan aku dr kay elle)

animasi melayu pertama aku tgk panggu,bkn apa,sbb yg ni aku tgk trailer dier cam besh..lgpon mmg aku follow siri2 sblm nie.hehehehe..

x mengecewakan..not bad..kalu kita ukur pada kos n hasil tangan malaysian..sesuatu yang bleh dibanggakan la...

Dari awal sampai abis aku gelak jer tgk citer nie..hehehehe
ada la jgk babak yang x lojik masa kat dalam hutan tu..tambah2 hutan malaysia,ada binatang cam kat amazon lak,,,hihihi

dah nama pon animasi kan..sah2 la x lojik..buletin utama nye berita pon ada kala kita ase x lojik kadang2...hahahahahhahaha

nk citer pasal isi n jalan citer ase nye sume org dah tgk dah citer ni yang kat carta teratas pecah panggung wat masa nie..

setinggi tahniah la pada sume yang terlibat..great job guys...


Thursday, February 19, 2009

BBQ..Nite Of Romance....NoChe de AmoUr


ni la kad jemputan..tapi bagi kemudian..boleh..hahahaha

14 Februari 2009 bertempat di tanjong bungah (belakang hotel crown princess)..telahpon kitorg wat gathering tuk kawan2..lama dah plan nak wat tapi semu asyik full book jer...pada tarikh ni sume orang free n sume orang ada di penang..

x besar pon wat ..kecik2 jer..x ramai sgt..jemputan tertutup jer..limited invitation..sume sekali lebih kurang 14 orang kot..

Menu malam tu pon sedang2 jer..nak sonok je dapat jumpa kawan2..bkn nak makan sangat pon..









ni antara pic pic semasa persiapan..hehehe..aku,ajak,aie n ash..tq ajak n fren sbb byk membantu..


HMMMM..tersangatla seksa kitorg nk hidupkan api..dari kul 11..kat2 kul 1 baru ada api..hahahaha..terserlah la kan..hihihihi..



ni aie n bie yang sebok dok membakar ayam n segala2 yang lain.......





Antara gambar-gambar rakan2 yang sempat dirakakam lensa kamera fon aku...hehehehe...






Tq fwen for uols nyer co-operation.....

  1. Aie - peneraju utama..
  2. Ash - akauntan & penasihat..
  3. Ajaks@zach - Pembantu khas..
  4. Aieman@bie - Tetamu jemputan
  5. Princess - Pelawak..(penceria)
  6. Yomeishu@cikgu - Tetamu jemputan
  7. Shuhaimi - Tetamu jemputan
  8. Kawan2 yomei - Kenalan baru.(2 orang)
  9. Nadzree @ P.A.K.W.E - Tetamu jemputan (jauh dtg dari seberang)
  10. Eddie -Kenalan baru,Tetamu jemputan, P.A.K.W.E nye...

majlis tamat lebih kurang kul 3..badan letih gila..otak dah flat sangat...hehehehe..

nnt ada tarikh sesuai kita wat lagi..hope dapat selalu gathering ngan uols...

tuk entry tentang bbq ni jgk ... http://pakweku.blogspot.com/




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin