Tuesday, February 24, 2009

200 pound beauty...

Aku ase nak share ngan korang pasal citer ni..aku dapat tau pasal citer ni dr dvd pinjam dr yana(fren from ipoh)thanks yana.... Citer ni dah lama actually..di sekitar 2006 tetapi sekarangrancak ditayang di astro kirana..best sangat citer ni.. Memang citer ni typical citer org hodoh pastu tukar jd chantik(cam betty n wat so ever)..Tapi citer ni lain ckit..banyak moral yang mulia yang perlu kita ikut..

Serba ckit la pasal citer ni...
  1. Mengisahkan kang hanna yang tersangat gemuk tetapi tersangat la baik hati dan disertakan dengan sore yang sedap sangat selalu jd penyanyi belakang pentas kepada ammy secara lip sync kerana ammy ni x pandai menyanyi..diuruskan oleh sorang manager hensem bernama sang jun.
  2. Diorg bertiga ni komplot merakan lagu menggunakan sore hanna tetapi muka ammy..
  3. Kang Hanna terus berkomplot semata2 mengharap dapat menjadi GF kepada sang jun..tetapi dari mata kasar sang jun sah2 sukakan ammy..(ye la..kalu kita pon,suh pilih antara adibah noor dengan camelia..sah2 la kita pilih camelia kan.)hehehehehe..sorry kak dibah,just contoh but ur voice mmg superb..hikhikhik..
  4. Konflik mula tercetus pada majlis ulangtahun Sang jun di mana kang hanna dan ammy diberi baju yang sama oleh pihak lain(dengan niat memalukan kang hanna)jahat tol..Kat cni la permulaan kepada semua konflik
  5. Kang Hanna melarikan diri selepas mendengar perbualan antara sang jun dan ammy didalam tandas,dia rasa ditipu dan telah dipergunakan..
  6. Hanna menghilangkan diri,album ammy ditangguhkan,sang jun merasa gundah..
  7. Semasa kehilangan,kang hanna membuat pembedahan plastik,dan bertukar menjadi jenny dan muncul semasa audition. penampilan pertama pas pembedahan tu...
  8. Beliau diterima..beliau berjaya mengagumkan orang ramai..
  9. Beliau mula mendapat cinta yang diharapkan dari sang jun,tetapi jauh di sudut hati sang jun,dia tetap merindui kang hanna.
  10. Part sedey plak mengambil tempat,bermula bila beliau TERPAKSA tidak mengaku yang bapanya yang ber penyakit alzheimer itu adalah bapa dia..
  11. Sang jun mula syak dari 2 3 perkara terjadi(apa yang jd..tengok la sendiri)..
  12. Ammy cuba tuk menjatuhkan jenny..
  13. Akhirnya beliau sedar dan mengaku di khalayak yang beliau melakukan pembedahan plastik,Jenny tetap disenangi kerana kejujuran yang dipamer..
  14. Jenny keluarkan album dengan nama kang hanna...
Moral Of The Story:
  • Jangan sesekali menilai dari luaran,sebaliknya,hati budi..kecantikan adalah subjektif hanya kosmetik..boleh diubah,boleh dibaiki..tetapi hati budi..kekal selamanya.
  • Kita akan lebih menghargai seseorang itu setelah seseorang itu tiada.
  • Buat la sesuatu dengan jujur dan ikhlas tanpa mengharap balasan.
  • Ukur baju badan sendiri..
Pelakon utama yang encem dan chantek jelita.....
Ju Jin-Mo Kim Ah Jun

tengokla..best..ada yang kelakar..ada yang sedey..macam2 ada..

rugi x tengok..
aku bagi *****


2 comments:

  1. wwoooooAAAAAAAAA!! CD tu ada lg..heheheh..mmg klaka gler kan.. lagu pon layanzz!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin