Tuesday, March 24, 2009

Memorable Journey.....
14 mac 09 aku ke kelantan sebab ada kenduri adik kawan aku..
esok nye kenduri sepupu aku..
kesempatan ni aku ambik tuk melawat tempat aku membesar..tempat aku belajar membaca, belajar naik basikal,belajar mengaji dan belajar mengenal hidup.... so sentimental..terharu,sonok sedey sume bercampur baur... x dapat nak gambarkan apa aku ase saat tu...
saje2 je ambik gambar bebudak rempit nie..
ni jambatan banding

ni kat bukit jala..kalu korg nak tau n kalu korg x penah lalu.. satu bukit tu dilitupi jala..heheheheFont sizeselepas sekian lama memandu...akhirnya sampai la kami ke sempadan negeri Kelantan Darul Naim

Lagi 15 minit ke arah jeli..sampai la Base Camp(nama quaters kerajaan) yang aku dok ngan famili aku dulu..
kat ctu dah x ramai dah duduk sbb sume staff JKR dah balik ke negeri masing2 selepas penswastaan JKR caw jalan..
rindu sangat..



kat pintu masuk jumpa la opis bapak aku..mak hai..semak giler arrrrrrr..takut tengok..
aku snap dr kete jer.. brani nak turun pon..t-rex pon silap2 ada lam tu...hehehehe

tu asal nye pondok kecemasan..dulu kitorg selalu guna tu main nyorok2..
blakang tu ada taman n kolam..sume dah xde skrg..sedey...dulu abah jaga chantek..
blah kanan tu rumah aku nye jalan..dulu ada stesen minyak...
skrg ni..ada org minyak..hahahahahah


ni la rumah tempat aku n kuarga berteduh..ada org lain duduk..x chantek dah..
dulu banyak bunga...


tu surau kalu nk tau..dulu bersih..cerah je jalan kiri n kanan tue..

skrg ni..aku nk lalu pon seram..hehehe

Dah abis dah bab rumah..ni bab sekolah lak..hehehehe..



ni sekolah aku..sekolah kebangsaan jeli 1..so terkejut berok aku tengok..
lain sangat..banyak dah blok..dulu ada 3 blok jer..skrg sekali ganda dah..hehehehe

dari luar je..malas nak masuk

ni asrama aku n sekolah menengah aku.. sekolah menengah kebangsaan ayer lanas...
(teringat memori kat cni)
dulu selalu kena rotan sebab
balik rumah tanpa izin..hahahahaha


ni dulu klinik masa aku dapat one n only brother..sekarang dah jadi hospital dah..
canggih..
jasa dato' pa.hehehe.(udin..ni la ur tempat lahir yer)

Dah abis bab tu..bab kenduri..bosan gak kenduri ni..nak tunggu pengantin..kol 3 dekat2 4 br smpi..lotih nunggu ha.biasa la kenduri kat sana,,mana ada deejay segala cam cni..yang menariknye..pengantin pompuan tu adik kawan aku.n pengantin lelaki lak..kawan aku masa stay sama2 kat kuaters dulu..tp beza kami jauh la..heheheh..dh kawen dah budak nie..aku jgk x kawen2 lagi....



ni pengantin nye..mekma n syafik..<>

ni la kawan aku..kitorg kwn lama..dr sek menengah agi

ni la bila kebosanan melanda jiwa...

ni sapa jahat candid ni ek,,,,

ni dulu junior aku kat sekolah dulu

ni la kuarga pengantin lelaki..sume aku kenal...


Kenduri dah abis..sekarang masa tuk rewang2...aku pi ke tanah merah jer..nak pi jauh x sempat sbb nak rushing balik gerik..esok ada kenduri sepupu lak..hmmmm ponat laaa..

cam biasa la..dah nama pon pi kelate..sah2 la kopok yg jd pilihan hati....
banyak gak la kitorg borong..hehehehehehe





ni kat bukit bunga..gunung tu gambar gunung reng...dulu selalu pi situ
ada pasar malam..dulu la..hukhukhuk..

3 comments:

  1. Base Camp Jeli... tempat kitaorang membesar pergi sekolah naik lori mercedez warna kuning.Driver en yusuf "minyak" . Nak pergi sekolah kena tanda dulu tempat duduk. Subuh subuh lagi dah tanda tempat duduk.Saya rasa sy kenal awk. Anak en azmi kan. Abg awak faizal dan kakak awk liza. Rumah awk dulu ada banyak tanam pokok bunga kertas- ala bonsai. Tapi yg best dulu tentang rumah awak adalah rumah awak ada pemain video saya dan kawan selalu tumpang tengok video kat rumah awak. Memang seronok.Saya anak Wak Beres.Nom rumah M16-5/6.Pindah dari base camp 1992. Bila arwah abah dah pencen..Kirim salam Kat en Azmi ayah awak... from quddus salaam.

    ReplyDelete
  2. kami pindah dari base camp jeli 1990...jika ada gambar2 lama bolehlah upload...mana gambar faizal?

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin