Monday, April 13, 2009

ABP 2008..NABIL Pecah Dominsi MAWI

Semalam tgk la abp kat tv3..pembukaan yang menarik dari anita sarawak..walaupon berusia..kalah anak muda..dahsyat gila..bakal pengganti kak nita ambil alih pentas dengan lagu gagap..ternyata.pilihan stacy sebagai juara af adalah satu2 nye keputusan yang tepat telah dibuat oleh peminat af...Jadi tidak salah jika stacy mengungguli kategori artis baru wanita popular.... Beberapa kejutan tercipta dan kebanyakan keputusan leh dijangka... Kejutannya....
  1. Selepas lama dicalonkn n belakon..norkhiriah menang jgk..tp syg dia x leh dtg tuk ambk award pertama dia..ada hal lain agaknye..
  2. Nabil mengalahkan apek dan menyaksikan apek pulang dengan tangan kosong...
  3. Dan kejutan paling besar adalah apabila nabil sekali lagi meruntuhkan tembok penguasaan mawi sebagai bintang paling popular 3 taun berturut2..ini menandakan reputasi tergugat sebagai bintang paling popular walaupon masih mengekalkan trofi penyanyi lelaki popular..
Walaupon gandingan pengacaraan yang membosankan dan montaj recycle dari taun sudah(xde idea dah ke perunding kreatif) aku tetap jgk tunggu siti naik pentas untuk award dan perfomance siti..dengan lagu di taman teman..so nice..anyway datuk k nmpk muda ckit la smlm..ct mkn cun lak..dah kurus dah..
Finally siti diumumkan menang kategori penyanyi wanita popular 2008 untuk kali ke 12 berturut2..ternyata singgahsana tersebut dicipta untuk eliau..insan bernama siti nurhaliza tarudin..sedikit sebak dan cuba mengawal hiba dihati siti memberitahu sedikit sedih kerana pertama kali award ini tidak dapat dikongsi bersama ayahnda tercinta..Tabah la ct ek..
Still x berganjak selepar satu demi satu award nye pemenang diumumkan..yang ditunggu pastinya Bintang Paling Popular..
Mulut aku mengatakan mawi yang akan menang memujuk hati..hati aku meronta inginkan insan lain yang menjulang nama tersebut..sapa2 pon xpe..jgn mawi sudah...
Bila nabil diumumkan..aku meruntum senyum dan lega..hehehe..ambik ko mawi..hehehe.. Tapi ada adengan yang kurang enak dilihat..nabil yang terlalu xcited terpelok lak si kekasih hati bernama irma hasmie....rilek la bro..baru menang sekali..jaga tingkahlaku...live satu malaysia,mak kat kg pon tgk..cuba tenangkan diri..malu omak ekau kek kg tue.hehehe.. ct menang 5 6 kali pon x pelok merata..hehehe..sabor je la nabil..lu pikir la sendiri....ni kemuncak ko..jaga betul2.. Kata ct..nak menang bkn mudah..nak maintain sentiasa menang lagi la bkn menda mudah.. Papepon tahniah la semua pemenang2..yg x menang..teruskan berusaha..

coret2 n ngomel2...
  1. renungan tuk mawi..carila punca kenapa anda kalah..adakah sebab peminat sudah jemu akan anda nye perstasi?adakah lawan lagi bagus atau anda lagi lemah..
  2. Nabil..pertahankan apa yang ada pada diri anda..jangan ingat berada dipuncak itu nikmat..ada harga perlu dibayar..
  3. Pihak abp next time cari la pengacara yang elok ckit dr adlin..dia terlalu merapu meraban la..ntah pape dah..
  4. Tahniah jamal kerana award pencapaian sepanjang hayat..u deserve ..

3 comments:

  1. Zua... ang pn sama... hahahha.. xnk mawi menang... xkisah la sapa yg naik... tp lagi suke kalu CT yg naik... hahhahah....;p

    ReplyDelete
  2. first time baca blog ko..
    huhuh
    pandai gak ko bercerita.. :)

    komen ttg ni, aku pun sama dgn ko le... he.ehe.

    nice blog ne.. :D

    ReplyDelete
  3. woah!! komen yg memberangsangkan..ayat..still bunga2 mcm dulu..hehehe... keep it up dude!!

    ape2 pun,, walaupun yna x brape ske nabil.. tp x suke lagi pada mawi! ahhah!! nasib baik dia tak menang..heheheheh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin