Monday, April 6, 2009

TRANSFORMASI KER???????????????

KONSERT KE 4 AF 7.....

Memula perasaan membuak nak tengok AF..l
ast2 meluat plak sbb siaran astro terganggu..
x tau la mana kelemahan ASTRO ni..
nak kata x penah wat live..rasanya dah beratus dah siaran live..
tgk pada af je ckp la..
ada 6 af sebelum ini dan setiap af ada paling kurg 10 konsert..
byk tue..tp still buat kesilapan bodoh..apparaaaa...

Mmg xcited sbb nk tgk transformasi af..
tranformasi mggu ni adalah semua pelajar lelaki nyanyi lagu wanita n sebaliknya..
Mmg la sebelum ni pernah berlaku..tapi x la sebesar ini..kira leh trima la as a transformasi

Persembahan aishah ok la..suara yg ok..muka yang cute..
penghayatan ada..so nice la..chantek sgt aisyah mlm ni..

Tapi bila masuk lagu di taman teman by qhaud(asal DSN)
xcited nak dengar tetapi sedikit mengecewakan la..
dia membawa lagu ni terlalu santai..lagu nampak macam ringan sgt..
cam xde pengisian..wat muka toya lak..lagi hampeh..
lagi menghampeh kan bila siaran xde..sialan jer...

Tiba giliran claudia ambk alih pentas..
hmm ok..penghayatan n nyanyian ok tp still x tarik aku tuk terpaku..
aku leh pi jejalan cari charger hp lagi..hehehehe..

Atas sebab kesilapan n atas sbb undian..qhaud buat semula persembahan beliau..
Peluang kedua yang diberi tidak digunakan sewajarnya..
persembahan qhaud bertambah hampeh dr yg sebelom..
byk kesilapan lirik..
apakah pelajar kali ni x di ajar jika ada hal2 seperti in..
jgn la cpt gelabah..cool..grab apa je peluang..
apakah diorg diajar tuk wat persembahan one off jer..

tggu jgk AC mintak maaf bagi pihak astro..tp dia wat bodoh jer..cam x bersalah la plak..kalu aznil sure dia manage dis well..
x sure la tugas ac ni as pengacara or announcer jer..
atau itu transformasi lagi kot..
dia tau sebut akademi......
pastu sebut nama pelajar...
tau la bayar kurg dr aznil..x kn sbb tu ac nk kurg kan berceloteh lak..transformasi2..

aril lak dengan lagu lakaran kehidupan..
step bersepah ala2 wat persembahan bebudak shufle kat bukit bintang(depan maybank tu)
move x plan..main redah je..ini af bkn so you think u can dance la beb..
cikgu tarian..work on it..
jgn sbb bdk tu tau nari ckit2..hentam kromo jer...

sampai la part pertama cekgu VS pengkritik..
cikgu fati angkat tangan mintak laluan(ni semua pengaruh parlimen la nie)
dia kat ni pertandingan mencari penghibur bkn pertandingan nyanyian semata2..
cf(cikgu fati) kat xnk bagi peminat keliru..lagi la keliru kitorg(aku)..
kalu btl2 nk cari penghibur,nape asyik suh dak2 tu nyanyi jer..
nape wat nyanyian as diorg nye assignment n present???
prresent la sama how interact wit penonton..
wat lawak ckit2 ker..
ni x..suh nyanyi jer pastu org kata pertandingan nyanyian marah lak..appara cf ni..
wat la segment lakonan ker..pape ker..baru la penghibur..
ni x..kuar pentas salam x,hello x terus nyanyi je..penghibur ke penyanyi tue?
CF renung2 la ek....(tiara nak renung sama pon okay sajork)

satu lagi persembahan hampeh dr yazid..hmmm apa la dia nyanyi tu..
ntah pape ntah..

Malam konsert ke 4 di selamtkan oleh persembahan akim wit neu hair..
selepas beberapa rentetan mengerikan..
persembahan akim amat baik..
kena dengan jiwa n hati akim..
akim mayb ada chance menyinar..ada pakej..mudah nk upkan...

Part kedua merapu meraban dari af7..
x pasti samada dirancang tuk hangatkan malam or memang fakulti af7 xleh trima keadaan bila dikritik..kata sedia di kritik..
CSH(cekgu siti hajar) pula bangkit seperti ibu ayam membela anak dari terancam walaupon kedatangan org tu tuk bagi makan anak ayam..ttp di patuk jgk...
csh x perlu bgtau seantero buana..semua org tau..HELLOOOOOO ni af 7 k..bkn af1 dulu cikgu syg..
pengkritik ckp tu mayb la sbb nak igtkan t next time bila kuaur nnt..csh bkn nk ikkut depa 24 jam..so skrg kan masa belajar..harus la ditegur...
supaya kuar nnt x tenggelam mcm kebanyakan murid2 cekgu dr af sblm nie...hmmm
jgn la cepat melatah...

Persembahan isma not bad..lain dr biasa..keluar dr imej ibu anak lima..patut la dia ada ramai peminat..keep it isma..moga juara kali ni mak org..hehehehe..

rubisa kurg dicabar berbanding dengan kwn2 lain..lagu tiada lagi tidak memaksa beliau kerja keras..
lagu ini mesra telingan dan pernah didendang artis wanita sblm ni..bkn satu wow factor dia dapat buat lagu nie....

Persembahan terbaik selepas hakim aku bagi kat hafiz..lagu baru dr ct dibawa dengan ckp baik dgn intellegent arrangement dr mr acis wat kan lagu ni mudah meresap jiwa....credit to acis..
btl kata pengkritik..dr segi perfomances kurg..rata2 pelajar af kurg dr segi stage perfomance..camne la juri x kata pertandingan nyanyian sbb nyanyian lg menyerlah dr yang lain..

bila kata camtu..cekgu lak melenting..hmmmmm cekgu2....
pape pon caya la hafiz..jgn besasr kepala..nmpk skrg makin besar kepala jer...

Konsep akustik menyelamatkan malam konsert ke 4 dan menyelamatkan sidi..
mmg malapetaka kalu pki band iringan..sidi dengan lagu ku milikmu mmg hancur sgt2...
Zizi menutup konsert dengan persembahan berani,ni baru perfomer..bkn sekadar memnyanyi jer.....
syabas zizi....
Medley penutup amat baik sekali diatur..so nice...

akhirnya zizi n rubisa jadi mangsa jari2 x profesional (sms)..
kelihata seluruh fakulti terlopong bila 2 nama disebut bakal tersingkir?
nape?x percaya?ini la af..tranformasi la katakan..hehehehehe

cumu penyingkiran zizi amat tidak patut..tapi ini la af..apa2 boleh terjadi..
jangan ingat ada suara leh menang..
jangan ingat wat persembahan baik x kn tersingkir..

kalu ikut aku..aku relakan jer si sidi ngan yazid keluar...
dah mggu ke4..still x improve..hmm hampeh jer..

5 persembahan terbaik:
  1. Akim
  2. hafiz
  3. isma
  4. zizi
  5. claudia
peserta tersingkir
  1. rubisa
  2. zizi
peserta patut tersingkir
  1. yazid
  2. sidi

coret2 af...

  1. AC masih x cekap kendali sebarang kemungkinan di pentas secara spontan..common ac,ni dah musim ke2 bg 2..mggu ke 4 dah pon..xkn x belajar lagi..
  2. Pakaian musim ni agak adooo..seksi2 sgt,,sume baju xde lengan..adoyai..cut bajet ker?ni rancangan keluarga..pak haji kat kedai kopi kat kg aku pon tgk menda ni..jaga la ckit bab2 tu..paling chantek pon aku tgk..baju tiara je..
  3. Apa guna panggil pengkritik kalu last2 nnt bgtau student x payah ikut ckp pengkritik..hmmm
  4. Sian ct n amy..tggl famili malam mggu tuk jd pengkritik..last2 cekgu xnk dengar lak cakap..








2 comments:

  1. konsert AF minggu 4 mcm sial, rubisa yang talented pon tersingkir

    ReplyDelete
  2. tu la..ntah pape la..
    simpan yg teruk2 tu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin