Tuesday, June 30, 2009

SIngGAh SeBENtaR tUK menGGAMit MeMORIe

SIngGAh SeBENtaR tUK menGGAMit MeMORIe

Last weekend ritu kan zua ada pegi kay elle kan..
so lam perjalanan tu singgah la epoh jap
memang dah plan dah rini nak bekpes
ngan
kawan2 lama kat opis lama dulu
(BELATI WANGSA(M) SDN BHD)
Lama dah memasang niat nak singgah..

cuma masa je membataskan segalanya..

so kali ni ada chance..so grab lar..hehe

hmm best sangat dapat balik ke sini,

ye la..tempat jatuh lagi dikenang inikan pula

tempat kena maki ngan bos kan..sah2 la aku ingat..hahaha..
cni la aku memulakan kerjaya setelah tamat politeknik..

sini aku belajar segala..
dari aku mula merangkak,jalan jatuh2,berjalan
dan berlari...
tq atas segalanya.



ni la antara yang dirindui...
rakan sekerja zua yang paling sporting pernah dijumpai dimuka bumi tuhan ini...
dialah wanita besi belati wangsa..(so great yana,like me..im great too)haha.
mau x great..hilux pon dia bawak maintain jer,siap panjat bukit keledang taw(tanpa mati enjin)

banyak kenangan ngan yana ni antaranya:
  1. tetiba kete bau hangit..rupanya handbrake x turunkan..dah jalan dari kampar ke ipoh..
  2. kalu ronda ke kampar sure la akan makan laksa makcik yang ada monyet kat kedai tu
  3. kalu kuar ronda site mesti dia drive n zua tdo..
  4. kalu balckspot tyme raya sure dia ngelat,zua ronda sorg2 malam(bkn per malas nk bwk anak dara org kuar malam2)..hehehe
  5. tyme kerja pi shopping kat tesco,pastu kantoi ngan shrek3(area manager)..yang penting siap gaduh kata si shrek tu fitnah n memandai wat citer..padahal mmg ye pon.haha..
  6. selalu kalu pagi zua punch tuk dia(dia slalu lambat)..pastu kalu ptg jumaat sure dia akan tlg zua lak punch...
  7. yana selalu anta balik pegi bus stand(zua nk blk kg naik bas)
  8. selalu pakat kalu masing2 balik tdo,jgn angkat fon kalu shrek call,nnt dah gather blk br angkat..hahaha...
  9. selalu lepak pantri kutuk2 bos,datin sarah..hahaha.


yang nampak tray je tu..tu la tempat zua dulu..
skrg yana kot ambik tempat tu..
post aku tu kerusi panas..
yana kata kena sumpahan zua la..manada sumpah pon..maki jer..
mana x dia kata cam tu..dah 4 5 org dah bertukar2 pas zua kuar..
letih dah dia nk ajar budak2 baru..
dulu masa dia baru zua yang ajar(pakej tau,siap ajar menipu lagi)




yana n kak nor kat pantry...

port paling zua rindui..kat pantry ni la
kita kena semua jenis manusia..
best sgt kat cni..
tyme tu zua paling muda(n chomel)hahahaha
(sure yana muntah ni)
so sume org layan zua cam adik la..cam anak la..
asa manja sgt2..selesa sangat..
cam dok ngan mak kat umah jer..
best giler lar...

ada org tolong bakarkan roti..sapu jem..
tolong wat air...
slalu yang tlg aku wat sume tu kak nor pantry,kak nor qaqc,kak putih
n selalu kirim nasik kat pakcik tukang kebun.
.(dah bersara dah pakcik)



ni la kak nor..tinggal sorg je kak nor..
sorg lagi dah brenti jaga anak...huhu


ni la HQ belati wangsa...
ni bukan pejabat zwa..ni bos2 zwa
(kat sini la terletaknya pantry)




yang kecik belakang ni la opis zwa..
situ la zwa shrek,hidir n yana berhempas pulas
tetiap hari memastikan jalan kawasan kinta
cantik,selesa n selamat..hahaha


Pas makan ngan are2,yana serta faris..
zwa pon teruskan perjalanan ke kay elle

Thursday, June 25, 2009

ZuA @ KaY ElLE

Kul 7 pagi tadi awal2 zua dah tolak dari penang...
Awal ckit kuar sebab nak singgah e-poh jap..
Jumpa kawan2 lama kat opis lama zua
Dalam kul 10 sampai penang
Dalam kul 2 sampai la kay elle
Ambik aie kat hotel putra...

Sekarang rest kat umah akak jap..
jap lagi nk ronda2....

Monday, June 22, 2009

MANGSA TRAGEDI HUJUNG MINGGU >>>>

MANGSA TRAGEDI HUJUNG MINGGU..

korang ase menda apa nie????..hehehe






ni la henpon aku yang musanah dalam kejadian di hujung minggu..
last week (14 jun 2009)
sedey giler arr henset aku yang baru je cukup
umur setahun jadi camni...
sedey sangat...

nak taw sebab per?x payah la tau k..
oanjang citer..
malas nak citer..
hehehe..

sedey sebab fon ilang tu satu..
satu lagi sedey sebab no kwn2,bf2,gf2 n skandal2 sume pakat ilang
sedey lor...
sedey sangat..


tapi petang tu pegi beli..bkn per,zaman sekarang ni
susah la kalu xde fon...


so dah hepi ckit la ..
tapi kalu ternampak fon ni..tetap sedey balik bila kenang
balik camner dia leh jadi camtu...

Friday, June 19, 2009

LAST DAY>>>2 jUn 2009
salam terakhir bangkok..(penuh kehibaan)


Arini bangun awal jgk..kul 8(awal ker?)
hehehe
badan ase berat jer nak bangun..
penat kot..
x laaaa..
rini kan dah nak balik..sedey la.....
giler ko x sedey..
5 hari menempuh onak duri di
tanah air org..
ni nak tinggal dah
semestinya penuh dengan kehibaan..
5 hari yang penuh dengan suka n duka..
ada yang x dapat digambarkan dengan
kata2,
x dapat divisual dengan kamera..

hanya minda merakam saat indah tuk
diabadi
di jiwa sanubari selamanya..
kul 10 kami dah check out tuk gerak ke bangkok..

awal sbb takut nnt apa2 jadi tengah perjalanan..
kami ambik cab terus ke airport
..




tgk kat board kami nye turn x smpi lg
tuk check in..
so leh jalan2 dulu lar..
luas gak la tuk jalan2 dalam ni..
bapak besar..hehehe









haaaaa..dah bkk pon kaunter tuk check in..hehehe

on the way nak ke tempat tunggu


online jap...apa yang menarik adalah kat cni
diorg ada sediakan kiosk internet percuma
tuk penunggu(penumpang + menunggu)
apa yang nest nye,xde kerusi,kena berdiri(best la)
pastu setiap 15 minit di DC..pastu sambung
balik..
agaknye xnk bg sorg2 tu dok situ lama kot..hehehe

pas beberapa ketika.kami pon sedia tuk naik bas ke
kapal terbang..
sedia tuk terbang..

kali ni x mcm masa naik mai bangkok dulu..
kebanyakan masa tdo selepas makan kenyang2..
sebab penat kot..hehehe


4.30 flight landing la di LTAB..
ASH dah sedia menunggu kami..

selesai checkout..
kami pon bergerak la keluar..
sonok sebab selamat sampai ke malaysia
tanpa apa2 gangguan di perjalanan..
sedey sbb trip dah tamat..
hukhukhuk..

lagi hangin bila aku sampai kat luar tu,ash kata
ada makcik sebelah dia dok ngumpat
aku n aie sebab pakai suar pendek..
agakanye bulu kaki aku yang lebat ni dok cucuk
biji mata dia kot,tu yang sakit hati sangat..
nak kata aurat,anak dia pon x pakai tudung pon..

(HELLO MAKCIK,,,DOSA DOK NGUMPAT AKU
TU LAGI BESAR DARI DOSA PAKAI SUAR PENDEK K)
MARAH LA NIE......




ni la ash..sahabat yang sanggup pi
ambik kami walaupon tanpa lesen memandu..
dia la yang bagitau makcik tu ngumpat kami..


SEGMEN PENGHARGAAN

Alhamdulillah trip kali ni berjaya tanpa sedikit pun
gangguan yang besar2..
TQ pada ayie yang banyak support..
TQ pada arez sbb sudi share pengalaman
sudi tumpangkan kete,sudi bawak kami ke floating
market..
TQ pada abg im sbb bwk kami ke DJ STATION,
sebab bawak kami ke GO GO SHOW..
TQ pada kaklong sbb tolong jaga kete
TQ pada kak yue sbb tlg simpan kete
TQ pada ash sbb sudi jemput weols
TQ pada sume yang terlibat dalam trip ni sama
secara langsung ataw x samada menyusahkan
atau menyenangkan kami atau tak..


macam artis berucap terima award la plak..hehehe
HARI KE LIMA..(1 jun 2009)
...tHE daYS iN PAlace...

Hari ni pagi bangun cam biasa la..aku bangun awal..huhuhu..
rini arez n abg im nk blk malaysia dah..kitorg ada balance lagi.hihihi
memula nak la jumpa diorg kat sana,hampeh jer,tdo lagi..
betul2 penat la tu clubbing semlm..
kul 4 baru naik bilik..

Kami terskan xtvt rini..hajatnya rini nak xplore ke
grand palace n golden mountain..

Macam biasa..rini naik skytrain ke last station n
sambung naik teksi pink..hehehe(tetap pink pilihan hati)
akhirnya sampai la ke GRAND PALACE

tanpa berlengah,terus beli tiket masuk(kata nak masuk kan)
kena la beli tiket...
tiketnye THB 300..
tuk 3 tempat..


abang guard yang macho

ha..lompat lagi..tggi lagi



rujuk map..takut sesat ek

grand palace ni adalah istana lama raja2 siam..
diorg x stay cni.just tuk hari2 kebesaran tertentu je akan di tutu
p.






nak jgk ambik gambar ngan
abg guard macho.hahaha


Best sgt lam ni,banyak sgt gold colur digunakan..huhu
luas giler cni..ada lebih kurg 25 bangunan terkandung
dalam kompleks ni..
termasuk muzium..muzium lak ada macam2 muzium..
sonok sgt2..

Tapi paling gah menda ni ada lah sebab
disini la terletak EMERALD BUDDHA

Pas abis meronda,kami teruskan perjalanan ke
golden mount..naik teksi pink lagi.

sempat terlena jap sbb penat sgt jalan2 td..
hihihi....

Selepas beberapa ketika..sampai la kami kat GOLDEN MOUNT ni
ikut apa yang arez cakap la kan..

masa pemerintahan raja ke berapa ntah,
raja pemerintah nak sgt2 sebuah
gunung or bukit di
bangkok sebab bangkok xde lsg tanah tinggi..
sooooo rakyat jelata pon wat la.. jadi la golden mount ni..hehehe

(kalu dia tipu aku,aku tipu korg k)













Habis jer mendaki naik n turun menda alah ni..
kamu punya perut pon tersa lapar yang amat..
hmmmmmm

kami ambik teksi(kali bkn pink)
kami akan ke MBK..

sana ada foodcourt..hehehe..

Kat cni mbk ni kira tuk golongan pertengahan
la..cam2 aku la..hehehe


ni la mkn kami tuk hari ni..
beriani n beef steak ala siam.


habis je makan pusing2 dalam tu jap shopping,
pastu kami ke mall sebelah..SIAM DISCOVERY CENTRE



Balik bilik hotel jap pastu tuk rehatkan badan..
malam ni all out nk shopping lagi skali kat
suan lum..
last minute shoping tuk souvenier kwn2 n
keluarga tercinta di tanah air..

gambar xde sebab bz dok shopping..hehehe.

esok dah nak balik...
malam ni last kat bangkok..

aie dah start kemas barang..aku lapar..
hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin