Thursday, June 4, 2009

Bangkok Trip First Day (28 mei 2009)..hari penuh keterujaan..
Akhirnya pada 28 mei sampai la hari yang aku tunggu selama ni..
keberangkatan aku n aie ke bangkok thailand bersempena
trip road to journey bangkok 2009..hehehehe..
nama tu aku main taruh jer.hahaha.. Flight kami pukul 5..sepatutnya flight pagi..
pastu tiba2 jer tunda..biasala air asia..wat suka hati dia jer.hihihi..
xpe la,janji sampai tepat pada masanya.hehehe..

ni pose kebosanan la ni tggu flight.hehehehe

Pas abis sume urusan ngan boarding kami pon menuju la ke balai berlepas.. Alhamdulillah..sume ok..sume lancar jer..
lega asenye cume berdebar nak naik flight la plak..


yeyyyy sampai dah pesawat kitorg..FD 3544


..dah naik pon..aie ngan muka cuaknye
Aie tu nampak je muka dia cool padahal..hmmm takut ya amat tu..
dh sound dh jgn jerit..malu kat makcik2 yang naik nk pi umrah tu.hehehe
.

Selepas penerbangan hampir sejam setengah sampai la kami kat
airport
suvarnabhumi(orang thai sebut suvanabhum) yang besar gedabak
nie...masa nk landing.runaway(runaway katanya) basah ckit..isau jer aku ni..hehehe.
ye la,x pernah naik kapal terbang la katakan..
takut tu tetap ada..hehehe.tapi aku wat jer berani sebab xnk aie lagi takut..hahaha...
petua nak nampak cool..senyum je selalu.
padahal senyum tu palsu semua.(hahahahaha)

cam yang kita sume tau la kan..sekarang ni tengah kecoh pasal H1N1 kan..
so kitorg pon x terkecuali la tuk melalui saringan tu..
hmm pengalaman baru lagi..sonok sangat sbb slalu tgk lam tv.
ni lalu sndr ase cam lalu kot red carpet grammy lak.
hehehehehe.

Paling kagum tengok kebesaran saiz airport n
kecanggihan teknologi dia.perghhh canggih siot.....


ni tggu beg ni,x sampai2 lagi

atas limo teksi pink


kitorg wat keputusan tuk ambik airport limo jer..
senang lagipon kami nak cepat,nak kejar masa nak check in sebelum kul 8..
(merasa gak la nek limo)hehehe
perjalanan lebih kurg sejam gak la dr airport
ke hotel malaysia di sathorn(soi ngan duplee)


Lega ase pas check in leh mandi n leh rest belakang..misi malam ni bermula..
nak cari kedai makan sebab perut dah berkeroncong ni remix lagi..hehehehe

cari punya cari,redah punya redah..hmm x jumpa2 lagi..sian aie lapar, aku ok lagi,
x rasa sangat..
kami main redah je malam tu sbb map xde,lom beli lagi.hehehe..
redah nye redah kami jumpa la pasar malam..

Rupanya bukan pasar
M
alam tapi suan lum nite bazaar.. memang ada dalam perancangan
tetapi x bajet la plak dekat
je ngan kami punya hotel..
sooooo suan lum la jadi destinasi ronda2 pertama kami.hehehe.

ni la pose2 aku yang sempat aku pose

ni aie n barangan yang ada.antaranya.

lenguh gak la kaki melangkah,besar giler la pasar nie..hehehe.. korang bayang kan dia ada 4 kelompok gerai.. satu kelompok ada 10 deret dan satu deret ada lebih kurang 30 kedai, pastu depan belakang lak tu.. kira la berapa banyak gerai ctu..hehehe...(soklan mate pmr tue)hehehe

Balik malam tu kitorg pilih tuk jalan kaki je memula tu,tapi last2
kitorg naik tuk tuk pas diorang ikut harga kami.. asalnye THB 100 tuk jarak sekangkang kera tu,tapi l ast2 diaorg ofer THb 60 jer..kami pon on jer la.. merasa la jugak naik tuk tuk wat pertama kali nyer.. sonok gak cume diorg ni bahaya ckit la,main redah jer.. pastikan ada insurans.hahahaha yang malang nya,pas sampai kat hotel kami,dia kata THB 80 lak campur tips dia, ada lak camtu,tips ikut org bg la,bkn mntk..bongok tul, harap je muka encem.heheh (encem ke?aku lagi encem) aku pon suh aie bayar jer,malas nak bising2.hehehehe. pas pada malam tu aku cakap kat aie yang pas ni tuk-tuk driver jangan harap dah nk dapat aku as penumpang depa hehehehehehe


pict atas tuk tuk

1 comment:

  1. haah sronoknye die holiday ngn yg tsayang..jeleshh! huhuk zua mkin comey ahhahah

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin