Friday, June 19, 2009

HARI KE LIMA..(1 jun 2009)
...tHE daYS iN PAlace...

Hari ni pagi bangun cam biasa la..aku bangun awal..huhuhu..
rini arez n abg im nk blk malaysia dah..kitorg ada balance lagi.hihihi
memula nak la jumpa diorg kat sana,hampeh jer,tdo lagi..
betul2 penat la tu clubbing semlm..
kul 4 baru naik bilik..

Kami terskan xtvt rini..hajatnya rini nak xplore ke
grand palace n golden mountain..

Macam biasa..rini naik skytrain ke last station n
sambung naik teksi pink..hehehe(tetap pink pilihan hati)
akhirnya sampai la ke GRAND PALACE

tanpa berlengah,terus beli tiket masuk(kata nak masuk kan)
kena la beli tiket...
tiketnye THB 300..
tuk 3 tempat..


abang guard yang macho

ha..lompat lagi..tggi lagi



rujuk map..takut sesat ek

grand palace ni adalah istana lama raja2 siam..
diorg x stay cni.just tuk hari2 kebesaran tertentu je akan di tutu
p.






nak jgk ambik gambar ngan
abg guard macho.hahaha


Best sgt lam ni,banyak sgt gold colur digunakan..huhu
luas giler cni..ada lebih kurg 25 bangunan terkandung
dalam kompleks ni..
termasuk muzium..muzium lak ada macam2 muzium..
sonok sgt2..

Tapi paling gah menda ni ada lah sebab
disini la terletak EMERALD BUDDHA

Pas abis meronda,kami teruskan perjalanan ke
golden mount..naik teksi pink lagi.

sempat terlena jap sbb penat sgt jalan2 td..
hihihi....

Selepas beberapa ketika..sampai la kami kat GOLDEN MOUNT ni
ikut apa yang arez cakap la kan..

masa pemerintahan raja ke berapa ntah,
raja pemerintah nak sgt2 sebuah
gunung or bukit di
bangkok sebab bangkok xde lsg tanah tinggi..
sooooo rakyat jelata pon wat la.. jadi la golden mount ni..hehehe

(kalu dia tipu aku,aku tipu korg k)













Habis jer mendaki naik n turun menda alah ni..
kamu punya perut pon tersa lapar yang amat..
hmmmmmm

kami ambik teksi(kali bkn pink)
kami akan ke MBK..

sana ada foodcourt..hehehe..

Kat cni mbk ni kira tuk golongan pertengahan
la..cam2 aku la..hehehe


ni la mkn kami tuk hari ni..
beriani n beef steak ala siam.


habis je makan pusing2 dalam tu jap shopping,
pastu kami ke mall sebelah..SIAM DISCOVERY CENTRE



Balik bilik hotel jap pastu tuk rehatkan badan..
malam ni all out nk shopping lagi skali kat
suan lum..
last minute shoping tuk souvenier kwn2 n
keluarga tercinta di tanah air..

gambar xde sebab bz dok shopping..hehehe.

esok dah nak balik...
malam ni last kat bangkok..

aie dah start kemas barang..aku lapar..
hehehehe

1 comment:

  1. sonoknye kemaen holiday kan..nbk ikot len x haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin