Friday, June 5, 2009

Hari ke Tga Bangkok trip ( 30 mei 2009 )
..hari yang penuh keseronokan..

Dah hari ke tiga dah..arini aku x plan pon nak kemana..
sume ikut si arez ngan abg im jer..
sebab ritu x pernah la lagi jumpa 2 makhluk ni sebelum ni..
tgk gambar lam blog n cakap kat fon jer..hehehe..

Pagi ni kami janji kul 7 jumpa kat lobi,kitorg turun awal sebab xnak
bagi orang tggu kami..
diorg lewat ckit lam 15 minit..biasa la..semalam clubbing
x hengat la tu kan.hehehe..

Akhirnya muncul la abg im n arez..akhirnya
dapat jugak kena diorang ni.kalu x selalu
tengok muka jer lam ni.hehe.

Pengembaraan hari keTGA pon bermula menaiki
GEN2 cps si arez..abg im drive.
Kitorg menuju ke Floating market damnoen saduak
dengan bantuan GPS si arez..

Pas lebih kurg 100km kot(lupa nk tanya arez bape km)
kitorg pon sampai la kat floating market tu..

Kami bertuah sebab mai awal,dapat park bawah bumbung
n xde la kena trafik jammed.hehehe.


ni la parking kete kitorg.. kat cni jgk la kita deal harga bot.. tu yang amazing tu thailand ni.. tambang bot pon leh nego2 segala.kannnn







kelihatan si arez tengah deal
ha
rga boats dengan mak hayam penjaga bot ni.. (kelebihan kami adalah si arez
ni pandai cakap siam)
s
o mudah la urusan jual n beli.. kami pon setuju la dengan harga
THB 400 tuk satu boats





Tu abg im tu..bukan dia pon deal.. si arez,nampak cam dia lak deal padahal dia tau cakap huiiiiii jer... (jangan marah ek abg im)hehehehe






haaa dah naik pon bot..memula x berapa nak berani..
bot dia wat ngan plywood jer..
isau gak aku,
dah la ada manusia x pandai berenang.
hahahahaha
tapi yakin je la..
tapi 2 3 kali jgk la nk terbalik,

punca sebab posing2 maut kitorang la
atas bot tu.hehehe





abg im ngan kamera nye jer..sian je aku tgk makcik ni jual,
nak beli isau gak yg dijual x halal

sengeh2 atas bot..cam kerang busuk dah.hahaha

kitorg minum kopi atas boats jer..syok.. neu xperience



makan pelam jer la yang sah2 x payah ragui halal ke x..
pagi2 makan pelam..





dah puas pose kat dalam bot..pose kat atas lak.hehehe


pemandangan dari atas..kesibukan bermula..jangan x tau
cni pon leh jem taw...


urusniaga dah mula rancak dah

ni sengeh jer...

Pengembaraan kami kat cni diakhiri ngan lunch..
kat cni dapat jumpa satu lagi kedai halal..
apa lagi..peluang x dilepaskan la..
menyantap la..tunggu lagi..
hehehe..
aku cam biasa la..makan bihun sup
(org kelate panggil mee celup)
tu je kena ngan selera aku kat thailand ni.

Next station adalah CHATUCHAK WEEKEND MARKET
(tapi dipanggi jatujak)(hari2 bukak,bukan weekend je)

cni memang ada lam senarai must go aku..
kalu korang nak tau keluasan pasar ni 35 ekar
dan mempunyai 15000 penggerai yang meniaga
setiap hari..bayangkan dia nye besar n luas..

Perjalanan ke sini kami macam biasa la si arez guna
gps sakti dia tuk tunjuk jalan yang lurus.hehehehe
Mayb x hupdate kot sistem ni,dia bawah kami ikut jalan
mana ntah,dalam kebun kelapa la,dalam hutan la..
sekali lalu cam kat bagan datoh pon ada..

canggih x sistem pengairan pertanian diorang
Yang paling xleh lupa..dalam kekelaman hutan
pokok kelapa tu tetiba muncul sebuah public phone..
satu kereta pakat gelak..cam pelik sangat..
seb baik xde ATM ke CDM ke..hahaha


Setelah beberapa lama sampai la kami ke chatuchak........
seb baik lagi sekali sebab kami dapat parking bawah bumbung
lagi sekali..betul2 lak tu sebelah pasar jer..x payah nak menapak
jauh2....


ucap salam kat ikan tu..hehehehe

pose sebentar

Tugasan pertama ada mision cari makan lu..melalu web yang aku baca
ada satu kedai islam kat ngan clock tower...sooooo
cari la clock tower tu dimana..hehehehe
tanya punya tanya,pusing punya pusing akhirnya ada la sorg mamat
ni cakap melayu tanya nak cari makanan islam ker?
terkejut berok la jgk tetiba org thai ckp melayu.hehhe
rupa2nya dia nk improve bahasa melayu dia..
so jmpa la kedai tu..hmmm lazatnya....


ni logo halal..kat malaysia x payah pon nak kena
check menda ni sah2 la halal kan..hehehehehhe



aku macam biasa la..tetap makan mee celup perut..
sedappppppppppppppppppppppppp




ni kat kedai lampu..arez n aie pilih lampu

taste nye somtam tu..tapi xleh makan..ada ketam
meleleh je air liur aku tgk makcik tu wat somtam

aie shoping kain tuk budak opis yang kirim

nak keje cni ke yang oiiiii

cni pon ada gak budak2 siam basking
Kat cni byk gak menda diborong..sampai penuh la bontot arez tu.. eh silap bontot gen2 si arez tue.hehehehe...

pasni kami nak pusing2 ke grand palace..
grand palace ni cam tempat kebesaran raja siam la..
tapi lalu luar je la,nak masuk lain hari..
hari ni nak pose ngan GEN2 jer...






ni la gambaran dari jauh grand palace...
apa pon x nampak..
pagar tinggi..biasala,istana kan












Pas sakan bergambar n terloncat2..kitorang nak balik rehat
la plak..malam ni ada agenda tersembunyi..hehehehe
on da way nak balik terserempak la ngan gen2 siam..
ni baru la orang panggil kembar siam..hehehe




yang rambut panjang tu la tuan gen2 siam tu..
dia kemain lagi xcited..siap rakam video lagi..
pastu siap interview macam2 lagi..hehehe


sampai je hotel terus landing..malam nye set kul 10 baru
nak kuar pi clubbing..sebelum clubbing kitorang pi tonton
go go show lu kat suriwong road..hehehe(pengalaman baru)hahaha

pas pada tu kitorg nak ke DJ Station..clubbing sana..
malam ni weekend,sure ramai..besttttt..
huhuhuhuhuhu






3 comments:

  1. kemaenn! siap clubbing lg..haha pape pon sonok bce travel u hehe..leh tblik ke naik smpan tu kat p[asar terapung ek hehe bese tgok kat tv jewww:p

    ReplyDelete
  2. Zua...awatnya ada pic pian cecupak masa kat luar DJ Station tuh? pasai apa kiter tak kenal dier malam tuh hek??

    ReplyDelete
  3. hamboihh!! lompat je gamba korg..sonok sgt!! anyway, pasar terapung tu besh gler...mmg unik!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin