Tuesday, June 30, 2009

SIngGAh SeBENtaR tUK menGGAMit MeMORIe

SIngGAh SeBENtaR tUK menGGAMit MeMORIe

Last weekend ritu kan zua ada pegi kay elle kan..
so lam perjalanan tu singgah la epoh jap
memang dah plan dah rini nak bekpes
ngan
kawan2 lama kat opis lama dulu
(BELATI WANGSA(M) SDN BHD)
Lama dah memasang niat nak singgah..

cuma masa je membataskan segalanya..

so kali ni ada chance..so grab lar..hehe

hmm best sangat dapat balik ke sini,

ye la..tempat jatuh lagi dikenang inikan pula

tempat kena maki ngan bos kan..sah2 la aku ingat..hahaha..
cni la aku memulakan kerjaya setelah tamat politeknik..

sini aku belajar segala..
dari aku mula merangkak,jalan jatuh2,berjalan
dan berlari...
tq atas segalanya.



ni la antara yang dirindui...
rakan sekerja zua yang paling sporting pernah dijumpai dimuka bumi tuhan ini...
dialah wanita besi belati wangsa..(so great yana,like me..im great too)haha.
mau x great..hilux pon dia bawak maintain jer,siap panjat bukit keledang taw(tanpa mati enjin)

banyak kenangan ngan yana ni antaranya:
  1. tetiba kete bau hangit..rupanya handbrake x turunkan..dah jalan dari kampar ke ipoh..
  2. kalu ronda ke kampar sure la akan makan laksa makcik yang ada monyet kat kedai tu
  3. kalu kuar ronda site mesti dia drive n zua tdo..
  4. kalu balckspot tyme raya sure dia ngelat,zua ronda sorg2 malam(bkn per malas nk bwk anak dara org kuar malam2)..hehehe
  5. tyme kerja pi shopping kat tesco,pastu kantoi ngan shrek3(area manager)..yang penting siap gaduh kata si shrek tu fitnah n memandai wat citer..padahal mmg ye pon.haha..
  6. selalu kalu pagi zua punch tuk dia(dia slalu lambat)..pastu kalu ptg jumaat sure dia akan tlg zua lak punch...
  7. yana selalu anta balik pegi bus stand(zua nk blk kg naik bas)
  8. selalu pakat kalu masing2 balik tdo,jgn angkat fon kalu shrek call,nnt dah gather blk br angkat..hahaha...
  9. selalu lepak pantri kutuk2 bos,datin sarah..hahaha.


yang nampak tray je tu..tu la tempat zua dulu..
skrg yana kot ambik tempat tu..
post aku tu kerusi panas..
yana kata kena sumpahan zua la..manada sumpah pon..maki jer..
mana x dia kata cam tu..dah 4 5 org dah bertukar2 pas zua kuar..
letih dah dia nk ajar budak2 baru..
dulu masa dia baru zua yang ajar(pakej tau,siap ajar menipu lagi)




yana n kak nor kat pantry...

port paling zua rindui..kat pantry ni la
kita kena semua jenis manusia..
best sgt kat cni..
tyme tu zua paling muda(n chomel)hahahaha
(sure yana muntah ni)
so sume org layan zua cam adik la..cam anak la..
asa manja sgt2..selesa sangat..
cam dok ngan mak kat umah jer..
best giler lar...

ada org tolong bakarkan roti..sapu jem..
tolong wat air...
slalu yang tlg aku wat sume tu kak nor pantry,kak nor qaqc,kak putih
n selalu kirim nasik kat pakcik tukang kebun.
.(dah bersara dah pakcik)



ni la kak nor..tinggal sorg je kak nor..
sorg lagi dah brenti jaga anak...huhu


ni la HQ belati wangsa...
ni bukan pejabat zwa..ni bos2 zwa
(kat sini la terletaknya pantry)




yang kecik belakang ni la opis zwa..
situ la zwa shrek,hidir n yana berhempas pulas
tetiap hari memastikan jalan kawasan kinta
cantik,selesa n selamat..hahaha


Pas makan ngan are2,yana serta faris..
zwa pon teruskan perjalanan ke kay elle

3 comments:

  1. motip xjupe rizz taw hahahhaa

    ReplyDelete
  2. WWuuuuaaa!!! azwa recall balik memory lama!! rindunyer...hik hik... tp seriously, ur da best partner ever!! sgt sporting.. sempoi..sebulu (bkn bulu idung mahupun bulu kaki azwa yg pjg tue), sgt se-kapla bile msk bab kutuk bos2.. w/pun kdg2 mmg salah kite pon.. heheh..tp realitinye,yna mmg plg gagah perkasa b'banding azwa yg sgt manje tu..hihi..azwa tau x, yna x pegi dh kedai makcik laksa tu pas azwa brenti..coz xde gang dah..xbest..takan nk pegi dgn 'mereka2' tu..eukkss!! mmg bykla memori azwa ngan blati dulu..plg kesian, muke tbakar di hari raye.siannnn..org len encemje.dia lak muke tbakar.huhu..kne amik chainage marking dr kampar-kanthan..penatnyer.. anyway, mmg best ler.. thanx 4 yer visit & thanx oso 4 those beautiful memories.. cannot forget lor... huhu.. (^_______^)v really miss those & of coz u bebeh..heheh

    ReplyDelete
  3. huhuhu...
    recall...gue pun terecall

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin