Thursday, July 30, 2009

bEsDaY INviTATion

BesDAy InvITAtion

balik je keje semalam..check letter box..
slalu kalu ujung2 bln ni surat2 utang or bil2 je ada..
tengok2 ada surat pink..
ingat warning dr TNB sbb x bayar bil dah..
(setahu zua br je 2 hari lepas bil sampai)hehehe

tengok ada setem segala..dari kl..
terus teka,sure dr en rizz ni..
hmm betul pon..
besday invitation..

tq yer en rizz(en or cik)ahaks...
anyway thanks 4 da invitation..
x taw la leh attend x..
nnt jawapan akan diberi okay...

Add Video

LuLuS InDuKsI......

yeyyyyy...alhamdulillah...
akhirnya apa yang ditunggu..
apa yang di nanti tiba jugak..
aku akhirnya dapat jugak sijil kursus induksi umum..
pada yang x taw,sijil ni la salah satu syarat tuk sah jawatan
selain dari exam...

exam awal2 lagi dah pulun..taun lepas lagi dah clear 3 paper..
alhamdulillah sume jalan lancar..
sekarang tunggu je surat dari SPA tuk taraf pencen...

yahoooooooooooooo!!!!!!!!!


ni la sijil yang zuwa tunggu tu...yang penting
lulus kepujian okay...(katanya)

Tuesday, July 28, 2009

JeJalaN lAgI @ weEkeND....

Yehaaaaaaaa...
weekend jgk akhirnya...
leh tenangkan jiwa yang kacau ni...

macam biasa la..makan2 agenda utama.
makan kat ayamas(rasamas)
kat jusco bandar perda...(ni pilihan aie)
hehehehe


pose jap..


nk tumpang ek..ok..ckit jer...


menu yang menyelerakan

mggu ni gak turn balik sp..
kebetulan ada pesta..
ada ekspo pertanian penternak dan nelayan..(lebey kurg la)
menda ni kat laguna merbok..

memang azab nk leh smpi..jem sgt...sgt2..
1 jam br leh park,tu pon park songsang(tetap kan)

ni la mesin nak hasilkan beras(dolu2 la)

kat kandang kambing...yang tinggi tu kambing taw.
bukan lembu..kambinggggggggg(ngeri)


balik tu kami ke village mall...
ada pameran kete..
perghhh nak park dekat2 pon segan kete zua..
memang gempak diorg nye kete.
dari segi bodykit n dari segi audio..
memang kencang sehhhhh
(bila la nk dapat sound system camtu ntah)
hehehehehe

wOrK sPAce Baru....

sebenarnya dah 3 minggu zua stay tempat baru...
opis sama jer..cume tempat je tukar..

ada 2 3 kemasukan baru n perpindahan staf...
zua pon diarah tuk berhijrah..
(saya yang menurut perintah )kannnnnnn




ok lar sebab lagi luas n lagi privasi(macam bos2 la plak)
chewahhh verangan naik pangkat(confem pon lon)
hahahahaha


keje banyak..selerak

laPaNG daDA....

yeyyyy...akhirnya...
apa yang membelenggu minda aku seminggu dua ni
dah setel dah...
dah lapang dah otak ckit..





naik lunyai la plan ni aku conteng..hehehe

tuk pondok ni..total cost rm 80k...(ada duit ke nak wat tu)

Tuesday, July 21, 2009

apa yang menariknya MU VS Malaysia

tergezut x tetiba ada jer posting pasal bola..
aku bkn la peminat bola apatah lagi fanatik..
hehe..
sebenarnya aku jadi tertarik nak komen bukan pasal match tu..
tapi pasal pasca perlawanan tu..
tentang komen org2 kita pasala tu..

MU benam malaysia 3-2(sedikit baik dari rekod pertemuan sebelum ni)

org kita kata..

"alaaaa MU bagi chance je tu".

"MU malas nak all out tu,takut injured"

"sesi latihan MU bkn perlawanan pon"

''MU nye prestasi 30% je tu"

"MU saje je ambik hati peminat malaysia"

"MU hormati kita sbg tuan rumah"

"MU bkn nak mai lawan,nak rehat2 je sambil melancong"

ni bukan aku reka,tapi aku kumpul pokcik2 ni nye komentar2.
diorg ni pagi2 baca paper pastu mula la masing2 lontarkan
komen yang 'sangat2 membina'...

bayangkan lak kalu TEAM KITA kalah teruk cam dulu(6-0)
mesti ayat dia camni...

''memang bkn taraf kita lawan depa(MU)"

"kita (team malaysia) ni bagi la pasukan mana pon,sama jer"

''cheq dok kata dah,konfem kita kalah punye"

"leh pi tgk depa je sambil makan angik kat kl"

"dah taw depa terer dok nak lawan awat nyer?''

''x payah pi tgk,taw dah akan kalah"

hehehehehe...

tu la orang kita kan...ada je x kena..
kalah salah..menang pon salah..

tapi sekurg2 nye kan,depa berani jgk la masuk padang
n lawan ngan org luar..
kita tu dok komen kat kedai kopi jer,tea o secawan dari mula
mathch sampai abis..nak beli tiket jauh sekali la..

yang komen tu???main bola lom tentu..lagi bangku la kot dr player
malaysia tu..
hello pakcik2 depa pon nak menang,xkn la saje2 je nak kalahkan diri sndr..
apa la korg ni..
yang dok komen kat opis ni sorg pon pi tgk MU lwn Malaysia tu..
cakap je lebih..hmmmmmm
hampeh jer....

pagi yang gelap....jiwa yang kosong..

pagi memang la gelap kan..bukan tengahari.hahaha..
sebenarnye aku nye jiwa yang gelap pagi ni..
selepas aku lalui 2 3 mggu ni..dis week yang betul2 teruk
aku ase teruk sangat..

pagi ni aku x taw la nape,smlm ada la small talk sblm tdo..
rupanye prob x setel lg..
ni bkn pasal last post tu..
ni bab lain,chapter lain lak..
pasal hub aku..
so taw la kan nape aku ase kosong skrg ni..
jiwa aku ase kosong pas aku taw yang
masalah lama tetap tergantung camtu..
x setel2 lagi..

skrg ni aku tengah kumpul kekuatan nak wat keje..
kena profesional la..
banyak lagi payment aku x wat..
sume stuck..
kontraktor pon wat perangai..
bagi ilang inden sapa suruh..xde payment la.huhu

tapi takat ni mood aku 20 recovered.....
hope smpi ptg nnt ok la.huhu..

Monday, July 20, 2009

mood down sekarang..down sangat2...

x taw la apa lagi yg datang sbg ujian pada aku..
x taw nk mula ckp camne n nak kata apa.
aku bkn apa,aku x reti la nk luah kan perasaan
x kira la pada sapa pon..
biarla org yg rapat ngan aku tuk taw sndr n korek je sndr..

actually prob ni stat last fridae lagi..
bermula 1 call from mak..
pastu segala jadi kelam..
emosi aku mula kacau bilau..
aku mula x stabil dlm emosi aku..

asyik nk masam n moody
first tyme aku moody n x senyum kat opis..
siap kena maki lagi sapa yg komplain..

aku try stabilkan diri..
tetap jgk kdg2 tu teremo
balik umah ok ckit la..
ada yg faham aku(ek???)
ok la ada jgk yg nk ambk taw ckit..
xpe la,xnk drag sapa2 dlm prob nie..
biar je aku sorg yg setel menda nie..

ingatkan masalah ni leh la setel lam 2 3 ari cuti ni,
tengok2 x setel lagi..
nampak cam makin kusut jer bila makin dirungkai..
x taw la apa salah nye n sapa yang salah..
asenye masalah terlalu kecik if nk dijadikan
sebab nak gaduh abis anak beranak..

menda ni leh je setel,
asal nye bermula ngan salah sangka,
pastu berlarutan ngan dendam.
pastu mula balas membalas..
last skali,makin kusut..

aku x pernah lalui menda camni sepanjang 23 taun lebih aku idup ni
ni pertama kali nye jadi..
aku perlukan petunjuk..
aku perlukan pedoman..
aku perlukan sokongan..
aku perlukan dokongan..
aku perlukan kedamaian..

arap2 menda ni cepat la setel..
ni nak pose,pastu nak raya..
xkn la nak raya ngan keadaan
famili camnie...sedeynyer.....

sedey sgt2 kalu benda ni berlarutan..
nak aku setelkan masalah nie,aku sapa je.
aku paling kecik n kerdil..
aku x upaya,sapa je nak dengar ckp aku
idea aku..aku sapa je la..

tp aku betul2 nak idup yang sempurna..
terutama dalam hal keluarga..

camner ni..so down rite now..
hope sume ni setel ngan segera la..
mak pon bkn sihat sgt..
cakap kat mulut jer ok,dalam hati x taw lagi..
aku pon xleh nak tenang pikir pasal nie..
apatah lagi dia..dia wanita n seorg ibu..
terus aku ase rindu kat mak aku ..
rindu sgt2..
sure mak tgh sedey skrg pasal masalah nie..
mesti mak nak seseorg tuk share sume nie,
mak ngan abah je kat umah..
kalu aku ada,sure mak akan share sume masalah ngan aku..

hope abah leh tenangkan mak..
hope mak nye darah tinggi x naik..
hope mak sihat..
aku x taw nak sebelah sapa..
serba salah..
2 2 pihak aku sayang..
sebelum ni x pernah pon wat perangai camnie..

sekarang doa aku supaya aku dapat balik kuarga aku macam dulu balik..
Insyallah..

Sunday, July 19, 2009

comment on APM part 8

akhirnya yang paling ditunggu keputusan artis paling popular..

artis singapore paling popular - taufik batisyah
artis indonesia paling popular - yovie n nuno(x sure)
artis malaysia paling popular - siti nurhaliza..

n then yang paling membanggakan sekali
artis serantau paling popular iaitu kategori yang
menggabungkan semua jantina artis n semua
artis 3 negara..

dimenangi oleh siti nurhaliza..
ini bermakna tuk kali kesembilan siti menang kategori
popular nie..caiyok2...


Saturday, July 18, 2009

Comment On APM part 7

persembahan diteruskan dengan kump
hujan ngan lagu pagi yang gelap...


lagu terbaik - laskar pelangi by nidji

persembahan seterusnya dari pemenang lagu terbaik..
its sound ok dah audio dia...

cam biasa..iklan lagi...

Comment On APM part 6

macam biasa,tanpa hujung pangkal terus keluar VT..hehehe

artis wanita terbaik : bunga cinta lestari.
artis lelaki terbaik : afghan.

2 2 milik indon.....

iklan lagikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
arghhhhh tensennnnnnnnnnnnnnnn

Comment On APM part 5

akhirnyeeeee yang ditunggu perfomance dari dato ct...
2 lagu..cindai n di taman teman..
sedap lak sore ct ni...
audio pon ok la ckit...
makin cun..kurus ckit skrg nie..hauuuuuuu.....

lagu paling popular singapore : didicazly-impianku
lagu popular malaysia : aizat-hanya kau yg mampu
lagu popular indonesia : slank-

loh...brenti rehat lagikkkkkkk
adoyaiiiii
hady mirza n taufik batisyah...duet lagu kepadanya..ok lar..boleh la...
pemilihan n susunan lagu malam ni cam x berapa nak okay jer....
bosan lorrrrr..

aksi kurang sopan dari kaka dari slank...
x pakai baju didalam n buka seluar n tunjuk ponggong kat audiens..
so rude indons...kalu kat malaysia dah kena banned nie..
hmmm apa nie penganjur...
jaga la sensitiviti serumpun..
x senonoh tul...

Album terbaik:afghan...

persembahan st12..lagu baru..x penah dengar lagi..hehehe.

iklan plak dah..x sempat panas bontot tgk....


Comment On APM part 4

tetiba jer..xde intro,xde apa2 kuar vt

artis baru wanita terbaik - ayu,hanya dimercu...satu lagi tuk malaysia

segmen nyanyian dari afgan...serba x kena je ngan audio sisitem..hmmmm
...

iklan lagi..........................................

apa nie...bosan nyerrrrrrrrrrrrrrrrrr

Comment On APM part 3

hmmm start ngan nana...x besh pon..
pastu ayu..zwa nye rumate kata perut dia buncit cam ada baby jer...
huhuhuhuhuhu
pastu aizat nye turn...nampak berisi..sekali lagi komen from zwa nye hosemate okay...

siti kuar tuk anugerah khas kepada sapa ntah..
x kenal pon sapa nie...

bosan la apm kali ni..bosan sangat2...

(siti nye tudung xde dah ek,tertinggal ek,
ke hilang kat airport cam reshmonu jgk)

BCL kuar nyanyi..nampak cam miming jer...hehehe

lagi sekali tetiba jer cut...cam hanjjjj jer...

Comment On APM part 2

apa nie...ada ucapan2 dari ceo2 segala..
ini music award okay..bukan perhimpunan agung HAI O..
vt terabur la..semua potong suka2 hati2 jer...


artis lelaki baru terbaik :
aizat...yeyyyyy satu utk malaysia.huhu
.

kolaborasi terbaik dalam lagu :
bete-dewiq n ipang..satu lagi tuk indon

hm persembahan stacy..ok jer...cam biasa..tiada luar biasa..
memang salute la nyanyi sambil nari...

x pernah dengar la lagu dewi sandra nie....

Comment On APM part 1

first time dari jakarta...
permulaan yang agak lembap dari biasa..
kualiti audio ngan video cam x best jer..
susunan persembahan pembukaan x gempak pon..

ntah pape je..
xpe la..baru permulaan
tunggu nanti kot2 ok...
chow..

p/s:x kenal pon kump kotak(alahamdulillah n allahuakbar kat mulut tapi pakai cam hape jer)huhuhuuhu

Friday, July 17, 2009

RiNdU !!!!

rinduuuuuuuu



hmmm baru je pas meeting ni.. xde apa sangat nak wat..
selain dari kerja tambahan(bkn hakiki)

xde mood lak nk wat sbb bkn keje gue..

hmmmmm
tetiba je ase rindu kat kampong...
ingat nak blk kg..tapiiiii xde bajet lak hahahahaaaaaaa...
hmmm 1hb 8 ni nak blk lg.. tu la yang malas nk balik tu..
rindu jgk nk blk mkn buah kat kg...




Wednesday, July 15, 2009

ICE AGE on WEEKEND !!!



last weekend pidot ada datang umah..
lepak2 cni...
petang jumaat dia sampai umah kami..
petang tu bajet nak pi tengok ice age la..
pi la tgk kat GSC sunway carnival wit aie n pidot...
show kul 11..sampai lam kul 10..snappy2 la dulu.hehe
n then hall 8 pon bukak la..

citer pon mula la....
macam biasa la..makan la apa yang dibeli td..
hotdog 1901 lar...hehehe..

citer ni mengisahkan tentang seorang budak nama zwa..
bayar rm 10 tuk mkn popcorn n hotdog serta tidor...
hahahahaha

x taw pon citer ni camner..
sebab tdo je sepanjang citer ni..
aie n pidot je tengok sampai abis.hahaha...

zua terlena..ngantuk sangat2 lor..
hahahaha....
ambik ko ajak lagi zwa tgk wayang malam2 nie....

nanti nak ajak lagi???hehehehe

PERLUKAH PPSMI?????????

pErlukaH PPSMI???



apa korang ase?
patut ke laksana ppsmi sedangkan bahasa rasmi ponnnnn
tunggang terbalik lagi..hehehe..

pikir2 n renung2 kan la yer....

Thursday, July 9, 2009

aKu Tak Tahu.....

aKu Tak Tahu.....
aKu Tak Tahu.....
aKu Tak Tahu.....
aKu Tak Tahu.....

ntah la..tetiba je sume menda ni jadi..
x tau la kenapa,sebab apa.
aku jugak ke yang salah?
aku wat silap ker?
aku tipu dia ker?
aku wat apa dia x bg ker?

nak wat apa ye?
nak mintak maaf ke?
setahu aku,aku x wat salah..
sah la dia x salah kan,kalu dia salah
sure dia dah minta maaf..
xkan aku x wat salah aku nak minta maaf jugak.

memang sebelum ni aku wat salah..
aku pon dah janji dah..dah bersumpah ngan diri aku
x nak dah wat salah yang sama..
baru je aku nak buktikan azam n tekad aku
dah jadi camni..
bagi aku,bila aku nak tinggalkan apa saja yang
aku suka,memang susah n jarang aku buat..
tapi aku buat jugak..bagi aku itu pengorbanan
yang agak besar jugak la bagi aku..

mungkin cara setiap org ataupon dia menilai pengorbanan
pada zahir je kot...
xpe la..paling kurang pon aku tetap jugak
mencuba buat apa yang aku xleh buat tetapi
sepatutnya aku buat.hehe..

kadang2 tu kita nak orang terbuka or telus ngan kita
kita kata kita bersedia tuk nampak apa saja yang dibuka
tetapi hakikatnya kita x cukup sedia n terbuka minda
tuk melihat apa yang dibuka tu..

jadi bila kita rasa kita xleh tuk terbuka,
kenapa kita tetap suruh bukakan...

aku x faham

kenapa sukar tuk kita memahami seseorang tu
walhal kita dah lama kenali org tue..
kita x faham or kita memang xnak faham
or kita memang faham tapi wat faham.

adakah kita faham orang tu sedangkan
siang malam kita dok bergaduh pasal attitude org tue.

sapa yang perlu ubah perangai.
masing2 kita ada ego,ada pendirian,ada pendapat..
aku bukan xnk ubah,tapi xleh nak ubah.
aku cuba..tp tetap camtu jugak

penat la tiap masa nak gaduh..
penat dah pikir..

hmmm aku x taw la nak cakap kat sapa..
sapa pon xde yang faham..aku mana de sgt bespren pon.
blog ni la satu2 nye yang ada..luv u blog..luv u all bloggers..muahhh

love...zwathegreat

cInTA Ini MEmbUNUhkU.....hukhukhuk

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

pEnInG

PeNiNg.......





Wednesday, July 8, 2009

MENTOR PON MENGARUT & MELALUT SERTA MINTA DICARUT

MENTOR PON MENGARUT & MELALUT SERTA MINTA DICARUT

hari ahad ritu ada la tgk mentor kat tv3
separuh akhir ke 2
bosan xde apa nak tgk dah kan..
lagipon nk taw la sapa yg akan ke final selain black.
ati zwa kuat katakan yang black menang mudah ke final
bkn sebab minat black
tapi tengok pada trend undian black n
tengok pada persembahan lepas..
persembahan memang sume ok2 n hebat2
sorry to say la..
takat af7 tu..lomtentu la leh lawan
agaknye sebab pengajar(mentor) lebih fokus kot
pada persembahan dan nyanyian berbanding af
yang nak wat semua menda..tapi semua hampeh jer..
pilihan lagu ok
persembahan ok
x bosan
x melalut
fokus jer...sume nampak cam nak menang
cam dah kat final...
insiden ajai tunjuk pandai dia dengan menempelak
komen jay2 tu cacatkan program ni..
dia dipanggil tuk kritik..dengar la dulu
tu pendapat dia..
respek la ckit pada tugasan yg diamanah dia
kalu xleh kena kritik x payah la msk show
camnie abg ajai oiiiiii....
nampak biadab jer mencelah tyme jay2 beri komen..
taw la ko komposer hebat(hebat ker)
tapi dengar la dulu org nak kata apa..
xkn la jay2 ckp sbb suka2..sure ada reason nyer..
ajai sah2 la xkn nmpk pada kelemahan dia,
dat y adanye juri abg ajai oiiiii
ok la..menda tu abis takat tu jer..
zwa memang x puas hati bab nyampuk menyampok ni..
cam datin seri tiara n pengajar af7 ritu..sama je pesen(cara)
pastu tiba lah masa tuk umum sapa yang layak
tuk ke peringkat akhir..
black tetap paling cemerlang n dengan bergaya langkah ke final...
diumum la ajai nye part..turn kedua...
debaran makin hebat..diumum lak protege lah,fira
ternyata fira dan black yang berjaya ke peringkat akhir..
fira berjaya memintas disaat akhir..
mungkin jgk kelebihan diatas kesilapan yang dilakukan oleh ajai..
org terus x suka..
dan protege dia jadi mangsa keceluparan ajai
tu yang terdetik dalam hati zwa...
pastu dengar plak ally umum
yang ketiga2 tu sume akan ke final..
cam kilat memanah terus la zwa maki hamun mentor nye produksi
hanjenggggg tul...
tetiba lak jadi camtu....
nampak sgt ada konspirasi ni....
sama la cam zwa nye komen time af masuk dulu...
konfem2 la yang mana tersingkir akan menang ..
atas dasar simpati menang..
yang sepatut menang????
menanggung kekalahan je la...
memang x adil...
korg tgk la masa OIAM yang tomok menang tu
bukan dia diumum terkeluar ke pada mulanya...
last2 jutawan uols...senang2 jer..
af ok la jgk sebab x bgtaw brape org akan beraksi kat final
ni awal2 canang 2...last2 tukar plan..
nampak sgt nak bg ajai menang..
hanjingggg la XX3
suka2 jer lesapkan undian sms..
igt undi kosong ker??
bayar okay...
nampak sangat nak kutip lebey dari 3 talian undi final nnt
sedar lah wahai melayu yang layu...
x payah undi dah mentor dan adik beradik reality show lain
xde pekdahnyer....sume ko nak tipu korang jer..
tgk jer..
x payah undi pon xper....
kalu menang pon ada diorg berterima kasih kat korg???
x ponnnnnnnnnnnnnnnnn
sah2 la nnt senang2 je ajai tempat ke2 plg busuk pon..
silap2 juara terus..
kalu itu jadi...apa kata korang???
adil ker???
TIDAK sama sekali
p/s : agak2 la black n mas idayu tu pegang tangan..kat mana pon berkepit jer 24 jam..agak2 la kan..
tau la korg kata anggap adik n kakak..black tetap lelaki matang kak ayu oi...
kalu teman tido leh dapat anak dah tu...lelaki tetap lelaki...
bukan muhrim tetap bukan muhrim walaupon anggap adik n kakak..
lah bleh jer x pegang tangan anak didik dia...
xperlu kot..bukan x larat jalan pon...artis2 jugak..kita melayu timur,,sopan ckit deh...

Tuesday, July 7, 2009

WeeKENd Wit zWa The KAmPOng BOy

Arini mood ase best sgt..
ase fresh sangat..
pas balik dari kampung..
pastu mood sume dah stabil balik
Sume dah ok dah..
pasal nasik ayam pon dah setel..

best sangat dapat balik kampung ritu



walaupun memula ase malas sangat
nak balik sebab kena balik sorang..
x best la drive sorang2.sunyi sangat jalan tu...

minggu ni pon adik aku balik ashrama..
so leh la jumpa..
x la bosan sangat..

jumaat malam nak pi pekan sabtu
(nak taw x,pasar sabtu tu sebenarnya ari ahad)
hehehehehe

nak pi beli somtam..
kalu aku balik x pi pekan sabtu..
x sah lah..

kitorg makan kat pasar malam je dinner malam ni


mak aku melepak kat kedai..hehe


bebudak dok minum ayaq nyoq muda


ari ahad tu bangun je tdo mak aku kejut
suh mai kedai brekpes..makan nasi lemak.
yong aku mai ngan anak2 dia n menantu dia..
yong tu kakak mak aku..

tetiba je kuar idea diorang nak ke sempadan..
nak beli belah katanya..
hmmm
kul 11 kami sampai la sana..
kedai pon banyak x bkk lagi..
yang ada hanya abang2 askar n
pakcik2 askar menjaga sempadan..hehehe

so tugasan membeli belah pon bermula la











aku x beli apa sangat pon..mak je beli barang2 tuk kedai..

Thursday, July 2, 2009

sEDEylaRRRRRR

tadi kan ada cakap yang ngidam nasi ayam tu..
kirim la kat kawan..beriya je depan kita kata ya..
kita pon penuh harapan la berangan nak makan nasi ayam kat pantri..
alih2 katanya x sempat..ada keje lain..
x nak beli cakap je la awal2...
apa nye kawan la..

baru nk pki tenaga ckit..blom lagi nak guna duit diorg..
sedeynyerrrrrr...
rindu kawan2 baik zua...
rindu yana,kak nor,bell n ayie..
diorg ni cakap nak apa sure dapat
cakap je nak makan apa sure diorg tlg beli kan
cakap je nak suh wat apa sure diorg wat...

x dapat sorg pon lagi kawan2 sporting cam korang...
rindu nye....

geramnye bdk2 yang xnk tolong belikan nasi ayam..
xper2..nnt kalu zwa mati x smpt makan nasi ayam
akan zwa jadi hantu kacau korang selagi korang x reti masak nasi ayam..

nasi ayam nye pasal,zwa kecik ati ngan hangpa sumer..xper2..
wat la camni selalu..sedey sangat..
esok nak balik gerik..nak ngadu kat mak zwa..
kawan apa ntah camni..
x pasal2 zwa lapar....

tyme camni ingat kat kawan baik zua..
teringat aie..rindu jer..
dia kalu zwa kata lapar..cepat je tanya nak makan apa..
dia kalu zwa kata dahaga..laju je tanya nak air ke..
kalu zwa kata bosan..laju je dia ajak zwa kuar lepak..

time cam gini igt kat opis lama dulu..ada yana,kak nor..
kalu kata lapar,siap tanya nk mkn per..nak kirim x..
nak singgah mkn x..

teringat jgk kat bell..zwa kata bosan je,laju je dia start moto ajak kuar lumut.
kalu kata lapar..laju je ajak makan tomyam...

kawan lain..hmmmm
dah bgtau dah lapar..tetap wat bodo..
siap kirim lagi..tetap wat bodo..nanti bodo betul2 baru taw..

MeNGIdaM Lak TetIBA

MeNGIdaM Lak TetIBA
nasi ayam...ooo nasi ayam....


sejuk kat opis ni..perut tetiba je lapar..hmmm
terngidam lak nak mkn nasi ayam..
malas nak turun bawah..
nasi ayam xde plak delivery..
tadi kirim kat sanggari..
x tau la ada x nasi ayam tu..
harap zwa x la kempunan..

hmm tetiba je rindu kat mak bila ingat makan nie..
esok balik kampung..

sapa nk itut????
jom balik kampong..
kena bali sorang...
bosan nye drive sorang2..
selalooo ada je peneman setia..


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin