Wednesday, July 8, 2009

MENTOR PON MENGARUT & MELALUT SERTA MINTA DICARUT

MENTOR PON MENGARUT & MELALUT SERTA MINTA DICARUT

hari ahad ritu ada la tgk mentor kat tv3
separuh akhir ke 2
bosan xde apa nak tgk dah kan..
lagipon nk taw la sapa yg akan ke final selain black.
ati zwa kuat katakan yang black menang mudah ke final
bkn sebab minat black
tapi tengok pada trend undian black n
tengok pada persembahan lepas..
persembahan memang sume ok2 n hebat2
sorry to say la..
takat af7 tu..lomtentu la leh lawan
agaknye sebab pengajar(mentor) lebih fokus kot
pada persembahan dan nyanyian berbanding af
yang nak wat semua menda..tapi semua hampeh jer..
pilihan lagu ok
persembahan ok
x bosan
x melalut
fokus jer...sume nampak cam nak menang
cam dah kat final...
insiden ajai tunjuk pandai dia dengan menempelak
komen jay2 tu cacatkan program ni..
dia dipanggil tuk kritik..dengar la dulu
tu pendapat dia..
respek la ckit pada tugasan yg diamanah dia
kalu xleh kena kritik x payah la msk show
camnie abg ajai oiiiiii....
nampak biadab jer mencelah tyme jay2 beri komen..
taw la ko komposer hebat(hebat ker)
tapi dengar la dulu org nak kata apa..
xkn la jay2 ckp sbb suka2..sure ada reason nyer..
ajai sah2 la xkn nmpk pada kelemahan dia,
dat y adanye juri abg ajai oiiiii
ok la..menda tu abis takat tu jer..
zwa memang x puas hati bab nyampuk menyampok ni..
cam datin seri tiara n pengajar af7 ritu..sama je pesen(cara)
pastu tiba lah masa tuk umum sapa yang layak
tuk ke peringkat akhir..
black tetap paling cemerlang n dengan bergaya langkah ke final...
diumum la ajai nye part..turn kedua...
debaran makin hebat..diumum lak protege lah,fira
ternyata fira dan black yang berjaya ke peringkat akhir..
fira berjaya memintas disaat akhir..
mungkin jgk kelebihan diatas kesilapan yang dilakukan oleh ajai..
org terus x suka..
dan protege dia jadi mangsa keceluparan ajai
tu yang terdetik dalam hati zwa...
pastu dengar plak ally umum
yang ketiga2 tu sume akan ke final..
cam kilat memanah terus la zwa maki hamun mentor nye produksi
hanjenggggg tul...
tetiba lak jadi camtu....
nampak sgt ada konspirasi ni....
sama la cam zwa nye komen time af masuk dulu...
konfem2 la yang mana tersingkir akan menang ..
atas dasar simpati menang..
yang sepatut menang????
menanggung kekalahan je la...
memang x adil...
korg tgk la masa OIAM yang tomok menang tu
bukan dia diumum terkeluar ke pada mulanya...
last2 jutawan uols...senang2 jer..
af ok la jgk sebab x bgtaw brape org akan beraksi kat final
ni awal2 canang 2...last2 tukar plan..
nampak sgt nak bg ajai menang..
hanjingggg la XX3
suka2 jer lesapkan undian sms..
igt undi kosong ker??
bayar okay...
nampak sangat nak kutip lebey dari 3 talian undi final nnt
sedar lah wahai melayu yang layu...
x payah undi dah mentor dan adik beradik reality show lain
xde pekdahnyer....sume ko nak tipu korang jer..
tgk jer..
x payah undi pon xper....
kalu menang pon ada diorg berterima kasih kat korg???
x ponnnnnnnnnnnnnnnnn
sah2 la nnt senang2 je ajai tempat ke2 plg busuk pon..
silap2 juara terus..
kalu itu jadi...apa kata korang???
adil ker???
TIDAK sama sekali
p/s : agak2 la black n mas idayu tu pegang tangan..kat mana pon berkepit jer 24 jam..agak2 la kan..
tau la korg kata anggap adik n kakak..black tetap lelaki matang kak ayu oi...
kalu teman tido leh dapat anak dah tu...lelaki tetap lelaki...
bukan muhrim tetap bukan muhrim walaupon anggap adik n kakak..
lah bleh jer x pegang tangan anak didik dia...
xperlu kot..bukan x larat jalan pon...artis2 jugak..kita melayu timur,,sopan ckit deh...

4 comments:

  1. rizz xtgok pon lyn jgn lupe lirik g best hahaa

    ReplyDelete
  2. fuhh..full of emotion in ur blog..but so nice coz directly frm ur heart...syabas ats keberanian anda..(ady pun memg x suka ajai dr dulu g)!

    ReplyDelete
  3. yerp!! i agree... ajai tu mmg prasan baguit.. nyampahss..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin