Monday, July 20, 2009

mood down sekarang..down sangat2...

x taw la apa lagi yg datang sbg ujian pada aku..
x taw nk mula ckp camne n nak kata apa.
aku bkn apa,aku x reti la nk luah kan perasaan
x kira la pada sapa pon..
biarla org yg rapat ngan aku tuk taw sndr n korek je sndr..

actually prob ni stat last fridae lagi..
bermula 1 call from mak..
pastu segala jadi kelam..
emosi aku mula kacau bilau..
aku mula x stabil dlm emosi aku..

asyik nk masam n moody
first tyme aku moody n x senyum kat opis..
siap kena maki lagi sapa yg komplain..

aku try stabilkan diri..
tetap jgk kdg2 tu teremo
balik umah ok ckit la..
ada yg faham aku(ek???)
ok la ada jgk yg nk ambk taw ckit..
xpe la,xnk drag sapa2 dlm prob nie..
biar je aku sorg yg setel menda nie..

ingatkan masalah ni leh la setel lam 2 3 ari cuti ni,
tengok2 x setel lagi..
nampak cam makin kusut jer bila makin dirungkai..
x taw la apa salah nye n sapa yang salah..
asenye masalah terlalu kecik if nk dijadikan
sebab nak gaduh abis anak beranak..

menda ni leh je setel,
asal nye bermula ngan salah sangka,
pastu berlarutan ngan dendam.
pastu mula balas membalas..
last skali,makin kusut..

aku x pernah lalui menda camni sepanjang 23 taun lebih aku idup ni
ni pertama kali nye jadi..
aku perlukan petunjuk..
aku perlukan pedoman..
aku perlukan sokongan..
aku perlukan dokongan..
aku perlukan kedamaian..

arap2 menda ni cepat la setel..
ni nak pose,pastu nak raya..
xkn la nak raya ngan keadaan
famili camnie...sedeynyer.....

sedey sgt2 kalu benda ni berlarutan..
nak aku setelkan masalah nie,aku sapa je.
aku paling kecik n kerdil..
aku x upaya,sapa je nak dengar ckp aku
idea aku..aku sapa je la..

tp aku betul2 nak idup yang sempurna..
terutama dalam hal keluarga..

camner ni..so down rite now..
hope sume ni setel ngan segera la..
mak pon bkn sihat sgt..
cakap kat mulut jer ok,dalam hati x taw lagi..
aku pon xleh nak tenang pikir pasal nie..
apatah lagi dia..dia wanita n seorg ibu..
terus aku ase rindu kat mak aku ..
rindu sgt2..
sure mak tgh sedey skrg pasal masalah nie..
mesti mak nak seseorg tuk share sume nie,
mak ngan abah je kat umah..
kalu aku ada,sure mak akan share sume masalah ngan aku..

hope abah leh tenangkan mak..
hope mak nye darah tinggi x naik..
hope mak sihat..
aku x taw nak sebelah sapa..
serba salah..
2 2 pihak aku sayang..
sebelum ni x pernah pon wat perangai camnie..

sekarang doa aku supaya aku dapat balik kuarga aku macam dulu balik..
Insyallah..

5 comments:

  1. dude...
    its normal to have ups n downs in our life..
    if not, we won't be able discover the beauty in our life...
    believe in our life that after a heavy cats and dogs rain, there's always a beauty rainbow after it...
    don't forget to PRAY to own only GOD..
    insyaAllah, U'll find da implicit meaning after all ur problems that u r facing now gone...

    ReplyDelete
  2. bro!!
    theres a time when u need someone to share ur probs with..
    believe me..
    ull feel relieve..

    ReplyDelete
  3. tq la pasal korg nye semangat bagi aku jgk bersemangat.

    adie-mmg taw kita ada ups n down.but sometimes kita x sedia pon lagi,prob bertimpa2..pas satu2..

    tengku fir21-tq geng..i will..aku akan bina kekuatan aku blk..

    Aku-yup mmg i need someone,n i got someone..tp x taw jenis i yg xleh nk share or org tu bkn pendengar setia actually..tq dude

    ReplyDelete
  4. lama x baca ur blog~ anything prob, share le sama2.. im willing to help.. chill k.

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin