Monday, October 26, 2009

open house...open house..open house...

lama x update blog..
lama x wat n3..
selain dari bz open house n jalan2..
jimba2(pinjam dr rizz)
bz ngan keje..
keje sume turun last minit..
hujung2 tahun baru la nk bz
baru pakat nk bg projek..
awal2 goyang kaki n pinggul je..
ni dah terbalik pepatah melayu ni..
senang2 dahulu..susah2 kemudian..wakaka wakaka

k la..ni nk wat n3 pasal open house..

biasala kan..nama pon raya kan..

x kira la raya pose ke
raya haji ke deepavali ke krismas ke atau gong xi fa cai..
sah2 ada open house kan.. zua pon byk sgt..
ada yg terpaksa tolak.
bkn x nk..tp tank kecik la kwn2..hehehe
kami bertiga je sbb si ajak bz ngan buah hatinya.
ni lain ckit sbb first tyme ni zua pegi open house DEEPAVALI..
rumah kawan seopis..SANGARI...
ni sangari..tuan rumah
happy deepavali sangari

famili si sangari main terup..meriah
(bayang kan kalu aku,main terup di pagi raya..
berbirat la kena libas ngan bapak aku)hahahaha

kata satu malaysia kan..so okey la tu..hehehe..
kami sahut seruan kerajaan tu..
antara juadah nye...

ni la rombongan cik kiah kami ke nibong tebal..
pas pada ni gerak ke tepeng laks...

dari nibong tebal kami gerak ke taiping(tepeng)..
kat cni open house rumah kak zira..

xde pic kat cni,..
lupe nk bergambar..
hehe
pas melantak x ingat kat ctu (tq kak zira)


kitorg pon berjimba la ke taman tasik taiping...
(lagi sekali pinjam dr rizz)



tunggu turn naik itik...




aksi2 itik...hehehe




tadi aksi itik..ni aksi getik..hahaha

Friday, October 9, 2009

AkU x MengERtie.....

sorry la ek pepagi jumaat yang mulia ni terbebel ckit
ntah kenapa tetiba ase nak ngomel sal ni
ada la beberapa hal yang aku keliru
n
konfius

sedikit keliru
sedikit musykill la
masalah ni tiba2 timbul
x ngerti kenapa
x faham nape leh jadi
nape leh ada orang camni
nape leh wujud manusia sebegini rupa

blaja tinggi
keje bagus
pakaian hebat
naik kete
bas x layan la
barangan semua jenama
lepak x main la kat pacific or the store
paling kurang pavi n mid valey

kawan2 lak semua high class
sume handsome2,cute2,comel2 n chantique2.
perangai no komen la kan

kedai makan paling busuk pon yang ada air cond
paling kurang yang ada in cash register
huhuhu
manusia manusia

umur lak tua kot dari aku
sure la kan makan garam dulu dari aku
hihihi

tapi yang aku betul-betul x faham n x ngerti
skrg ni adalah kenapa prinsip
dia n cara dia cam budack2 pra sekolah

x faham tul la
perangai cam budack2 sangat3..

tetiba lak teringat kisah masa kecik dulu..aku dibesarkan di kuaters kerajaan..jadi kejiranan kami besar..kawan2 pon ramai la kan..siap ada group lagi..ada geng rumah atas bukit(anak pegawai)..ada geng rumah bawah(anak buruh)..hihi..kelakar kan..
majoriti kitorang melayu..kat 99.999 percent la orang kiter..

kalu men game sure leh wat 2 3 team walaupon team budak2 jer..dah ramai kan sure la akan jadi gaduh2(sekadar gaduh mulut je)hehehe..bila dah start gaduh kan mula la masing2 jaga kawan masing2 ikut team masing2..setiap team ada la ketua nye(slalu nye yang kekwat akan jadi ketua sbb perasan bagus)huhu..pastu antara team2 ni xleh nak bertemu n berkawan langsung walaupon rumah dekat2..antara syaratnye la tuh kalu korang geng bawah..xleh kawan ngan geng atas..begitu jugak la sebaliknya..kalu ternampak ada yang lain2 team berkawan jugak(ni jenis 2 2 nak la ni) sure pasni dalam pertemuan team budack tu x akan diajak tuk menghadiri perjumpan tu aka kena pulau la..hehehehehe

tersenyum seketika kalu nak kenang pasal nie..lagi wat aku tersenyum bila menda ni ala2 dejavu jadi kat aku sekarang..
cam kelakar pon ada..
cam bodoh pon ada..
hello...dah tua kot tuk kembali jadi cam budack2 dulu tu..
perlu bersyarat ke tuk berkawan..
perlu berprinsip segala ke..
perlu ke kena bagi pilihan antara dua (cam lagu farah n adam af lak.heheh)

xpe la..tu je kot..
saje2 je nie..
apa korang ase?
kelakar ke bodoh situasi yang ada ni..

renung2 n fikir2

**xleh nak citer hal sebenar dikhuatiri akan timbul implikasi dikemudian masa**
**nama dan watak ditenggelamkan untuk mengelak sesi umpatan di pagi jumaat nie**

Thursday, October 8, 2009

1st anniversary ZuA ThE gReAt.bloGspot

Ase macam baru je lagi berblog ni..
tapi belek2 ni dah tahun kedua...
tuk BEGINNER cam aku..not bad la kan..

TQ la pada kwn2 blogger n bkn blogger
yang mana membaca blog ni also thanks k..
sbb korg aku memblog ni..hehe..

hope leh memblog lagi tuk masa yg akan datang


Wednesday, October 7, 2009

jAngAN adA BenCi

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta memungkiri janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

Thursday, October 1, 2009

RaYa @ Kg KeruNai (grEEk,Pay-roCk)2009
cuti raya start sabtu,jumaat kerja..half day.
(half day ke kul 10 dh ilang dah)hehehe

beg tuk balik raya..satu je beg aku..
satu lagi aie punya..aku nye warna itam..


ni ari wat lemang..kitorang lemang wat n ketupat pon wat

ni la hero yang membantu melancarkan
kerja memasak ni...



sibuk2 wat lemang buka pose tetap grand okay
(tp sume beli la sebab xde mood dh nak masak tuk buka)
ahaks...

macam biasa la kan..pusara arwah atuk
adalah lokasi pertama selepas solat raya..

pose jap...

my pa n ma

snap gmbr sendiri..
tggu depa siap mak aihhhh..lama giler

ni gambar adik n anak sedara gue

ni famili akak...

LasT daY buKer PosE wiT AjaKs
Lambat ckit la posting ni bz ckit la 2 3 menjak ni

ni pasal last kami 4 sekawan buke sama2
ari rabu ajak dh nak blk kg
so pas buka ajaks trus balik ke kay elle
(balik kg ke camtu uols???)heheh

kali ni tuk berbuka kami pilih restoran sri semilang..
kat juru kot..kg kuala semilang kalu x silap..
jalan nye agak jauh la jugak masa nk pi..
ase cam balik kampung sangat..so cool..
macam biasa la selain ajak turut serta aie n izhar...



apa kelih2 ni ha?







menunye..
siakap 3 rasa
sotong goreng tepung
tomyam
telur dadar
sayur




licin dah....hehehe
(gila ko x abiskan sedap nie)







dah kenyang balik la..






pose lagi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin