Friday, October 9, 2009

AkU x MengERtie.....

sorry la ek pepagi jumaat yang mulia ni terbebel ckit
ntah kenapa tetiba ase nak ngomel sal ni
ada la beberapa hal yang aku keliru
n
konfius

sedikit keliru
sedikit musykill la
masalah ni tiba2 timbul
x ngerti kenapa
x faham nape leh jadi
nape leh ada orang camni
nape leh wujud manusia sebegini rupa

blaja tinggi
keje bagus
pakaian hebat
naik kete
bas x layan la
barangan semua jenama
lepak x main la kat pacific or the store
paling kurang pavi n mid valey

kawan2 lak semua high class
sume handsome2,cute2,comel2 n chantique2.
perangai no komen la kan

kedai makan paling busuk pon yang ada air cond
paling kurang yang ada in cash register
huhuhu
manusia manusia

umur lak tua kot dari aku
sure la kan makan garam dulu dari aku
hihihi

tapi yang aku betul-betul x faham n x ngerti
skrg ni adalah kenapa prinsip
dia n cara dia cam budack2 pra sekolah

x faham tul la
perangai cam budack2 sangat3..

tetiba lak teringat kisah masa kecik dulu..aku dibesarkan di kuaters kerajaan..jadi kejiranan kami besar..kawan2 pon ramai la kan..siap ada group lagi..ada geng rumah atas bukit(anak pegawai)..ada geng rumah bawah(anak buruh)..hihi..kelakar kan..
majoriti kitorang melayu..kat 99.999 percent la orang kiter..

kalu men game sure leh wat 2 3 team walaupon team budak2 jer..dah ramai kan sure la akan jadi gaduh2(sekadar gaduh mulut je)hehehe..bila dah start gaduh kan mula la masing2 jaga kawan masing2 ikut team masing2..setiap team ada la ketua nye(slalu nye yang kekwat akan jadi ketua sbb perasan bagus)huhu..pastu antara team2 ni xleh nak bertemu n berkawan langsung walaupon rumah dekat2..antara syaratnye la tuh kalu korang geng bawah..xleh kawan ngan geng atas..begitu jugak la sebaliknya..kalu ternampak ada yang lain2 team berkawan jugak(ni jenis 2 2 nak la ni) sure pasni dalam pertemuan team budack tu x akan diajak tuk menghadiri perjumpan tu aka kena pulau la..hehehehehe

tersenyum seketika kalu nak kenang pasal nie..lagi wat aku tersenyum bila menda ni ala2 dejavu jadi kat aku sekarang..
cam kelakar pon ada..
cam bodoh pon ada..
hello...dah tua kot tuk kembali jadi cam budack2 dulu tu..
perlu bersyarat ke tuk berkawan..
perlu berprinsip segala ke..
perlu ke kena bagi pilihan antara dua (cam lagu farah n adam af lak.heheh)

xpe la..tu je kot..
saje2 je nie..
apa korang ase?
kelakar ke bodoh situasi yang ada ni..

renung2 n fikir2

**xleh nak citer hal sebenar dikhuatiri akan timbul implikasi dikemudian masa**
**nama dan watak ditenggelamkan untuk mengelak sesi umpatan di pagi jumaat nie**

8 comments:

  1. haha..sgt high taste manusia yg u describe tu..

    ReplyDelete
  2. high taste dalam segala hal nie..sume mesti ada klazzzzz...kwn pon kena ada standard n klazzz okay..hehehe

    ReplyDelete
  3. bru i perasan wujudnya org yg berperangai gtu... confirm i xlayak jd kwn dia. haha

    ReplyDelete
  4. Uiks orang mcm tu memang ada.. Sukar di mengerti. Mungkin bila dah jatuh tersungkur kelak baru sedar segalanya..

    =)

    ReplyDelete
  5. yo.drop at my blog bro http://gayboi-devil.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. hiss .. terencat akal ke ape dia tu ?? bolayan je zuaa ramai lagi manusia laenn ...buang masa jer layan orang cenggitu ...

    ReplyDelete
  7. zua....kaedahnya jangan layan org macamtue...
    belajar je tinggi,gaji je besar...
    tapi otak letak LUTUTkan!!!!!
    wah, emo pulak tibe2...haruskah??

    prinsip pra sekolah...buang aja dalam TONG sampah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin