Monday, November 16, 2009

PErEmpUAn 'kIta' SEkarANG........desPerAte...

hmm arini sedikit free..badan still penat n mata still ngantok
last weekend so happening..enjoy sangat2..terlupa jap ada prob kat opis..
tuk n3 weekend later will be update..sbb x upload pic lagi..so buat n3 lain la dulu..hehe..

haritu ada la wat satu posting kat FACEBOOK pasal ni..
x taw la nape tetiba je ase nak wat statement nie..
zua bkn anti perempuan..cuma macam kesian je diorang nie.

kenapa zua kata camtu kan kalu x anti ngan diorang?
hehehe..ni apa yang diperhati melalui orang sekeliling zua
terutama kat opis la kan..

hehehe..

apa yang zua tengok depa(diorang in penang slanga) ni kan
sangat2 la desperate..

kes 1...
desperate nak lawan2 (barang branded...)

ada la 2 3 org kat opis ni kan kalu si A tu kai barang mahal(nampak pada brand la,harga x sempat nak check)..pastu mula la si D or si B ni sibuk la meneka original ke,batu feringghi ke(ala2 ps butik)...pastu nak la tgk kalu si a ni betul2 beli kat butik,nak kena la si a ni bawak paper bag.kalu beli LV kena la bwk paper bag LV..kalu BONIA kena la bwk paper bag BONIA..walaupon bawak roti seketul tetap masukkan dalam paper bag GUESS walaupon sebenarnya roti tu leh je bawak lam handbag GUESS tu..

kannnn..
how desperate depa nak kata kawan depa tu pakai tiruan n nak buktikan yang memang dia pakai original brand..hehehehe...


kannnn
desperate x???

kes 2
desperate nak berkapel...

si B ni kan memang la x tua sgt,br 25 26 camtu la.
tp still single..kawan2 ada bf ada yg ada anak..
ada yang dah kawen..
betapa la ase terdesak si b ni bila si sorg2 je x kawen2,x dating2..
hmm mula la si b mula mencari sapa saja yang terlintas di mata tuk dijadikan teman..
masa tu x kira la lagi muda ke..bf org ke..laki orang ke..
janji leh dijadi bf..berhabis duit x kisah..
lelaki just tanya :

nape x dtg pejabat,demam?
nape xmonyok,x sihat?
nape x makan,puasa?

dia dah gelabah dah kata si lelaki ni syok kat dia..mula A kalu nk perabih suma saving pon x kisah..
last2....nan adoooo je kan...


kes 3...
desperate xnak jadi andartu(kawen)

ni bab2 kawen ni..bukan nak mengata la kan..just cam x setuju je prinsip depa2 ni la kan..
ada la beberapa kes terasing n terpencil..

duduk la 5 6 org kawanan di dalam satu pejabat..si A ni x la tua sangat pon kan..tapi bila kwn yang lebih muda 2 3 tahun dah kawen..si A ni mula la bz mencari teman tuk dijadikan pasangan..x taw la macaman dia mencari..tetapi bila dah jumpa bz la pulak nak kawen..

xde masalah la kan sbb bagus la leh kurangkan dosa maksiat..hikhikhik..
tapi yg kurang ok adalah bila mana si a ni kan terdesak sangat nak kawen sampaikan
x kisah kalu berhabis janji leh kawen..x jadi andartu(padahal br 25)..
si a plak sibuk dari silelaki membuat segalanya..kalu duit laki tu ok la..ni x..
duit dia..

si A buat loan 20-30 ribu..alasan nak kawen..bagi kat laki 20k dia pon 10k..
bila tanya bape hantaran..katanya 15k..jawab dengan bangga..
HELLO gurl.....bkn free ke camtu..u bagi laki tu tuk minang u okay..kira free la tu..huhu..
sah2 laki tu sonok goyang kaki dapat kawen free..cuma siapkan 'pedang' tuk pertempran malam pertama je..hehe..si dah ada rumah,ada kete..cuci kaki je si laki masuk umah..sume free......

pastu lam proses siap kena warning sbb selalu ponteng keje..kerap mc..kerap cuti kecemasan..
padahal sebab calon laki ada kat umah..sayang nak tinggal..isau lari dekat nak kawen kot.hehehe..sanggup gadai keje tu...

kannnnnnn
desperate ke x?

hmm takat ni episod satu ni 3 kajian kes dulu..nanti bahagian 2 lain2 kes akan di bentang k..hihi..
ni apa yang zua perhati la..mayb kaum hawa ada penjelasan dan sebab kenapa ..
diorang je tau..

kalu sapa yang ada pendapat tuk jawab persoalan kajian kes ni..sila la bagi komen..
x kisah kalu adam nk bela hawa pon..bagi la jgn pandangan uols tuk bagi iols paham..hehehe

Thursday, November 12, 2009

rindu,,,syahdu..membuai di kalbu

ntah nape tetiba ase rindu pada masa lampau
ntah la nape..tapi normal la kan kita rindukan
masa lampau kita kan...

tetiba teringat zaman sekolah dulu
tetiba teringat zaman pra sekolah

best sangat dulu2..
x payah pikir nak bayar kete
x payah pikir nak bayar bil
x payah pikir bila duit nak cukup tuk kawen..

rindu sangat dulu2..
rindu nak main perang2,masak2,pondok2 n so on
rindu nak mandi sungai sambil bogel..(masa tu x sunat lg)haha..

teringing nak cam dulu2..
teringin nak ikut mak pi jalan
teringin nak tidur pelok mak(hehe)

dulu x payah pikul tanggungjawab
dulu x payah nak pikir jaga hati orang
dulu x payah nak pikir masalah keluarga

terasa nak enjoy hidup tanpa fikir masalah berat2 cam dulu2..
terasa nak wat balik semua yang dilakukan dulu2..

tapi sume tu lama dah berlalu..
tapi sume tu dah lepas..
tapi sume dah tinggal kenangan..


kenapa tetiba aku terasa rindu
kenapa tetiba sentimental..huhu
kenapa tetiba syahdu..
kenapa tetiba aku merindui masa lampau ku..adakah kerana aku tak menghargai masa lalu aku atau terlalu indah kah masa lampau ku untuk aku mengenang..

Wednesday, November 11, 2009

ciNTaku..HAtiku..jIwakU..samA nILAi SebUAh iPHone 3g???

cam pelik je kan tajuk tu kan..hahahaha
memula zua dengar pon ase cam kelakar giler..
ada lak camtu..x betul x betul..

aku stay cni bukan sebab IPHONE..
bukan sebab duit..
tapi HATI aku disini..
disini hati aku dicuri dari aku
disini hati aku disimpan
jadi aku akan berada disin bersama hatiku
bersama pencuri hatiku..

bukan sebab IPHONE..hmmm..


nota usik mengusik:hmmm camne leh terpikir..ke sekadar alasan semata???

kiSAh si PisaU cuKUr.....

hmm banyak kan orang review pasal citer ni..
kat blog..kat paper..kat fesbuk n sooooo on
memang jadi bualan kan dats y la kalu ikut kosmo rini..kutipan melepasai 1 juta takat ahad lepas..
dats great..

zua tengok last thursday @ gsc sunway..
oh my gucci..dah seminggu baru nak hupdate???huhu
bz lol...hihihi
bagi zua cite ni best giler..
nak pecah perut gelak..
pegi tengok cite ni ngan shira,isz n not to forget aie n ajaks..

dalam gelak jangan la kita pandang je cite tu dari segi humor n barangan2 mewah serta gaya hidup elit yang dipaparkan..
cuma pandang pada apa yang disebalik cite tu yang ingin ditonjolkan..

antara guide serta pengajaran yang ingin si pengarah bagitau kita adalah:
  • x perlu terlalu obses pada kemewahan hidup..nanti merana.tengok je madu2 datuk z..penuh dengan iri hati n dengki.
  • kalu itu rezeki kita..kalu itu jodoh kita..memang x kemana.kalu jodoh kita jutawan.memang ngan jutawan kita kawen..x perlu la nak masuk reality show ke apa ke..hehe.
  • cuba pandang pada gajah depan mata..jangan asyik memandang kuman seberang laut
anyway ***** tuk pisau cukur team..wallah...

nota usik mengusik:
tengah tunggu cerita pasal pisau cukur lelaki laks..sapa nak wat?
zaman sekarang lagi banyak tau lelaki pisau cukur(lebih2 lagi dunia plu)..bukan pompuan..lelaki lagi halus caranya..hehe..ada yang terasa?(ada aku kisah)

rOAd To jiMBa-jIMba @ isLAnd.,....

lamanye x berblog..
well ujung2 taun kan..
sume projek turun last minit..
sume pakat nak abiskan bajet last2 minit ni..
ala2 krismas sale lak..

so weekend je la masa tuk zua n kwn2 abiskan masa bersama
memasing tukrelease tensen pasal keje..
kali ni kami memilih tema berjimba-jimba di pulau
(pinjam rizz nye word)..

ni first time hangout weekend ngan shira..
sebelum ni just kuar makan n movie@ gsc jerk.

memasing nak gunakan peluang ni sebaik mungkin tuk release tensen..

zua nk lepaskan tensen pasal projek yang turun last minit n nak siapkan sebelum 15/12/2009..gila apa..ni wat projek infrastruktur bukan wat pakai LEGO okay..hehe.

isz rahzi lak nak ilangkan tensen sementara sebab next week nye tu(dis week la) dia nk kena inspect 15-20 lif sehari..hahahaha..

shira laks..hmm ada kot menda yang dia cuba nk leraikan dari pale dia..x mo la tanya lebih2 hal dia n dia can handle it well i think..u go girls..hehehe

aie???hmmm dia ada ke problem???ase xde kot..hepi je..xde merungut pown.hahaha...


dimulakan ngan acara ke cavenzi di bkt tengah..isz nak cari katil..


pastu ke quensbay..isz shoping seluar..

dah bosan zua singgah tokong jap..x semayang asar lagi..hahahaha
bukan la..ada siasatan projek jap..
(sempat lagi ni pikir keje..kata nak release tensen dari keje)

dah setel sume kami ke gurney..

aie shoping jaket men in black..u look cool baby..hehe
yang penting isz shopping BONIA okay..
zua tetap jadi driver jerk..
(padahal kuar tuk cari baju zua la nk pi konsert ct xde baju lagi)

pastu tggu ayumi n geng tuk pi makan kat tg bungah

pas makan terus ke feringgi nite bazar...wallah...
sesi getisan bermula la...








ni model tengah pegang present dari shira(tq my fren)


kat cni kami sume xde apa nak beli la..
cume shira je all out shoping..
beli clutch bonia tapi cam prada erk???hehehe

letih jalan sambung melantak eh kome

balik je dari sana tanpa keletihan di badan menggigih juga ke karaoke keluarga di seberang prai..
tapi kali ni x best sangat sebab zua salah tulis lagu..bukan satu tapi tigaaaaaaa...kesot jap..
sorry ye my fren coz terkesot jap..hahahaha


macam kak ani la shira..bawak backup dancer sendiri gitew..haha


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin