Monday, November 16, 2009

PErEmpUAn 'kIta' SEkarANG........desPerAte...

hmm arini sedikit free..badan still penat n mata still ngantok
last weekend so happening..enjoy sangat2..terlupa jap ada prob kat opis..
tuk n3 weekend later will be update..sbb x upload pic lagi..so buat n3 lain la dulu..hehe..

haritu ada la wat satu posting kat FACEBOOK pasal ni..
x taw la nape tetiba je ase nak wat statement nie..
zua bkn anti perempuan..cuma macam kesian je diorang nie.

kenapa zua kata camtu kan kalu x anti ngan diorang?
hehehe..ni apa yang diperhati melalui orang sekeliling zua
terutama kat opis la kan..

hehehe..

apa yang zua tengok depa(diorang in penang slanga) ni kan
sangat2 la desperate..

kes 1...
desperate nak lawan2 (barang branded...)

ada la 2 3 org kat opis ni kan kalu si A tu kai barang mahal(nampak pada brand la,harga x sempat nak check)..pastu mula la si D or si B ni sibuk la meneka original ke,batu feringghi ke(ala2 ps butik)...pastu nak la tgk kalu si a ni betul2 beli kat butik,nak kena la si a ni bawak paper bag.kalu beli LV kena la bwk paper bag LV..kalu BONIA kena la bwk paper bag BONIA..walaupon bawak roti seketul tetap masukkan dalam paper bag GUESS walaupon sebenarnya roti tu leh je bawak lam handbag GUESS tu..

kannnn..
how desperate depa nak kata kawan depa tu pakai tiruan n nak buktikan yang memang dia pakai original brand..hehehehe...


kannnn
desperate x???

kes 2
desperate nak berkapel...

si B ni kan memang la x tua sgt,br 25 26 camtu la.
tp still single..kawan2 ada bf ada yg ada anak..
ada yang dah kawen..
betapa la ase terdesak si b ni bila si sorg2 je x kawen2,x dating2..
hmm mula la si b mula mencari sapa saja yang terlintas di mata tuk dijadikan teman..
masa tu x kira la lagi muda ke..bf org ke..laki orang ke..
janji leh dijadi bf..berhabis duit x kisah..
lelaki just tanya :

nape x dtg pejabat,demam?
nape xmonyok,x sihat?
nape x makan,puasa?

dia dah gelabah dah kata si lelaki ni syok kat dia..mula A kalu nk perabih suma saving pon x kisah..
last2....nan adoooo je kan...


kes 3...
desperate xnak jadi andartu(kawen)

ni bab2 kawen ni..bukan nak mengata la kan..just cam x setuju je prinsip depa2 ni la kan..
ada la beberapa kes terasing n terpencil..

duduk la 5 6 org kawanan di dalam satu pejabat..si A ni x la tua sangat pon kan..tapi bila kwn yang lebih muda 2 3 tahun dah kawen..si A ni mula la bz mencari teman tuk dijadikan pasangan..x taw la macaman dia mencari..tetapi bila dah jumpa bz la pulak nak kawen..

xde masalah la kan sbb bagus la leh kurangkan dosa maksiat..hikhikhik..
tapi yg kurang ok adalah bila mana si a ni kan terdesak sangat nak kawen sampaikan
x kisah kalu berhabis janji leh kawen..x jadi andartu(padahal br 25)..
si a plak sibuk dari silelaki membuat segalanya..kalu duit laki tu ok la..ni x..
duit dia..

si A buat loan 20-30 ribu..alasan nak kawen..bagi kat laki 20k dia pon 10k..
bila tanya bape hantaran..katanya 15k..jawab dengan bangga..
HELLO gurl.....bkn free ke camtu..u bagi laki tu tuk minang u okay..kira free la tu..huhu..
sah2 laki tu sonok goyang kaki dapat kawen free..cuma siapkan 'pedang' tuk pertempran malam pertama je..hehe..si dah ada rumah,ada kete..cuci kaki je si laki masuk umah..sume free......

pastu lam proses siap kena warning sbb selalu ponteng keje..kerap mc..kerap cuti kecemasan..
padahal sebab calon laki ada kat umah..sayang nak tinggal..isau lari dekat nak kawen kot.hehehe..sanggup gadai keje tu...

kannnnnnn
desperate ke x?

hmm takat ni episod satu ni 3 kajian kes dulu..nanti bahagian 2 lain2 kes akan di bentang k..hihi..
ni apa yang zua perhati la..mayb kaum hawa ada penjelasan dan sebab kenapa ..
diorang je tau..

kalu sapa yang ada pendapat tuk jawab persoalan kajian kes ni..sila la bagi komen..
x kisah kalu adam nk bela hawa pon..bagi la jgn pandangan uols tuk bagi iols paham..hehehe

3 comments:

  1. huhuhuhu
    lagi satu suke ukur kebahagian dengan kemewahan
    hahaha tapi tak semua

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin