Wednesday, December 30, 2009

hangOUT wit FamiLY

ZuA daY Out Wit FamiLY

parT 1~peSta PenAng~

last weekend famili zua datang dari kampung
biasala la kan kalu dah mai penang ujung2 taun kan
apa lagi..pesta la..
zua ke pesta ntah kali ke berapa dah la..
cemuih dah..(kata orang penang)



aie also folo


ni bebudak ni nak main2..orang ramai..malas nak tunggu lol...


PaRT 2 ~taMAN boTAnikal~

hari kedua nak ke BUKIT BENDERA..
kul 10 smpi kat kaki bukit
'beli tiket-paling awal kul 1.30..

nak kemana x taw..
soo ke taman botani la..
tengok sedara mara..hikhikhik



pose tetapppp..singboard perlu tuk bukti k..

beli air n eskrim

malas jalan...naik tram sajork..hihi

pose tetap pose

my famili
my sis n anak mak n abah
my lil bro n anak buah aku n aie

candid wit my ma


pArt 3 ~ bukit benDera

waktu yang ditunggu sampai la ke bukit bendera..
orang ramai giler..
tuk info..pertengahan februari 2010 khidmat tram
akan dihentikan sementara tuk pemulihan...















paparazi ikut aku ke ni??hahahaha





no camera plz..no camera plz..
i need privacy..hehehehe






p/s: credit to my photoghrapher en zamri@aie..

Tuesday, December 29, 2009

~confused...blurrr...down~

tatkala keseronokan counting tuk neu year
counting tuk holiday ke singapore
time masih rasa keseronokan habiskan seluruh hujung
minggu dengan keluarga

tiba2 rasa bahagia,rasa happy,rasa teruja sume sekali ranap
direntap dalm sekelip mata tanpa sadar..

dikala jiwa rasa camni,apa yang perlu aku buat???
nak bincang??lagi teruk asenye..

nak diam???
lagi buruk jadinya..

so aku buntu,jiwa lesu,hati membisu...
aku ase aku perlukan sesorang tuk berckp..
tp aku xde sapa2 rite now..

tuk coretan di blog pon sebenarnya x taw bagaimana
hendak dicoret..

kalu stay menda ni akan sentiasa berulang
nak lepaskan sayang sangat2..

kan senang kalu ase sayang leh tekan button delete
n then sume hilang se tue..

tp realiti sekarang sayang perlukan penderitaan ke?
kasih perlukan pengorbanan?
pengorbanan bagaimana?
camne nak taw pengorbanan kita tu betul???
argh!!!! keliru...

sekarang aku sendiri x taw ati aku..
apa aku ase..apa aku nak..apa prlu aku buat..

serba x kena..

x taw dh la nk tulis camne..
sebenarnya sedikit sakit hati..bukan apa..
bila kita buat tetap kita disalahkan dan dituduh kita buat menda tu
padahal kalu aku nak buat perlu ke aku buat depan dia..sah2
sorok2 belakang kan..
tapi sebab 'dulu' kita pernah buat,
seumur hidup ke kita akan disalahkan???

kalu dah langsung xleh nk letak rasa percaya..buat apa masih bersama???
untuk apa???
untuk apa???
untuk apa???

aku xnk banyak..aku x mintak pon dia 'berpayung emas'
cukup la percaya kat aku n bagi aku ruang..
kadang2 aku rasa sesak..kadang2 aku ase lemas..

tapi sayang tetap aku sayang..
jangan la jadikan sayang sebagai alasan untuk memagari hidup seseorang kita sayang

hope i got strenght la tuk lawan sirtuasi ni..
sometime ase nak tamatkan aje apa yang ada..
tp sayang..aku sayang dia..aku sayang apa yang ada..
tapi aku juga manusia n lelaki..
aku tetap ada diri aku,ada jiwa aku n aku ada hati.

Thursday, December 17, 2009

berjimba di pesta penang

JOM PI PENANG !!!!!
(jimba2 wit kawan2 kat pesta penang)

dengan tema jom pi penang..zua sahut seruan tu..kitorg ke pesta penang yang bertempat ni tapak pesta sg nibong bersama kawan opis n kawan bukan opis..hahaha

actually ni kali ke 4 aku tahun ni..sebelum ni kan dok teman aie bertugas..hahaha..

jom pi penang(bukan sepatutnya jom mai penang ke?)huhuhu


zua,aie n shira tengah tunggu other mak orang n anak orang.


meriah x???


pose depan challengeraie x naik,takut)


ni muka sangari,dura,mas n ivy pas naik challenger
satu malaysia x jimba2 zua???hahah
(gambar ni diambik sejam selepas men challenger
kalu awal2 muka monyok sume)



komen2 membunuh :
  1. ni pesta penang,kat penang,malaysia..sah2 la org datang nak tgk budaya malaysia..tapi dihidangkan budaya indonesia..dibuat lak replika rumah sumatera,rumah acheh,siap ada pavilium khas tu...apa salah kalau wat replika rumah p ramlee ke..pakaian tradisional penang ke..
  2. penang terkenal ngan boria kan,nape x perform je boria tiap2 malam..ni x melalak ntah pape ntah..
  3. permainan mahal sangat la..satu game sampai rm8 sorg..tinggi tu harga..bukan semua mampu..
  4. booth2 kerajaan paling sunyi..kenapa???xde tarikan ke???x pandai tarik orang ek
  5. makanan yang paling2 mahal..sangat2 mahal..(tips:makan kat luar dulu baru masuk)
  6. parking berterabur..(seb baik ada kabel,senang parking)hahahahahaha

p/s: x puas hati pasal pengurusan pesta ni.

pANaS

panas hati...panas hati...panas hati...panas hati...panas hati...panas hati...panas hati...panas hati...

Tuesday, December 8, 2009

esok adalah harinya..
selepas lama menanti esok tiba jua..
esok datang lagi selepas 2 tahun..

Thursday, December 3, 2009

tRIp to 1000 waRna DAto Ct
dah kat sebulan dah..
baru nak update..
malas n sedikit bz tuk update..hehe
chapter 1..
tunggu iz datang jemput..
kul 7 dari penang..kul 11 sampai sect 7 shah alam..hehe..
ambik ash(tp xde kat umah)hehe
destinasi pertama adalah destinasi cinta..hahaha
la queen of kos...first time tuk izs..first time tuk aku n ash clubbing sesama..

abis je malam tu..lepak Q cafe..
pastu balik tdo shah alam(umah edy,mimi,qamy )
tq korang ek bg tumpang tido..
chapter 2
bangun je tdo..katanya nak lelepak n lunch
ke pavilion kami..
jumpa reez(blogger)finally jmpa gak dak renjong ni..hehe

pas puas pusing..

pegi pantai hill park(rumah ND)

ambik tiket konsert..tq ND sbb tolong beli okay..

nanti tolong lagi

tunggu nak start

start dah..yeyyy..

besttttt sangat...

confirm kalu ada lagi..nak pegi lagi..

p/s: jutaan terima kasih to semua kawan2 di shah alam n kay elle(ash,andy,jibam,edy,mimi(bkn nama sebenar),qamy bank,fifie n so on..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin