Thursday, January 28, 2010

Bila di maduKan..sapa salah???

bila dimadukan..sapa salah???
yang dimadukan
or
yang memadukan..


semalam otw balik umah dari sg petani.
tiba2 keheningan malam dipecahkan ngan
perbincangan berkenaan MADU..

bermula dari asal nye ternampak satu peribahasa baru
''most of the best men is married man''
terjumpa kat FB..huhuhu

bagi i,i sedikit setuju..sbb apa ek,berdasar dari pemerhatian..
kan sekarang trend sume anak dara dapat kat laki orang..
pastu jantan bujang maintain bujang..
(nnt akan rungkai nape lelaki bujang maintain bujang,next n3)

bagi i 'Married Man' jadi sasaran mayb sbb pompuan
ase yang MM ni lebih stabil n lebih komited dalam hubungan..
yang 'Bachelor Man' ni lebih by main2..mayb..
lagi satu diorg nmpk MM ni dah berjaya
membuktikan yang mereka adalah LELAKI..huhuhu

bila i setuju jer ngan tu,aie sedikit kurang selesa..
mayb dia anti poligami kot..hua hua hua.
mula la lepas tu berlarut ngan persoalan kenapa,mengapa,bagaiman
madu memadu ni leh jadi..


i kata POMPUAN salah...
aie kata LELAKI gatal n x pernah cukup(backing kaum hawa nampak)
hihihi

ni pendapat i la..ni berdasar apa yang i lihat n apa yg i ase la...
harus diingat yang manusia khususnya lelaki inginkan kesempurnaan walaupon
lelaki itu sendiri bkn seorg nahkoda yang baik dalam kapal nye..

kadang2 bukan nk kata kan..pompoan ni bila dah kawen sume pakat berubah..
anak sorg je..umah cam kapal karam..
anak baru sorg..badan dah cam anak 8..
bersiap xnak..laki bangun pagi2 tengok muka sememeh
n rambut cam kena karan..hihihi
silap2 laki terkejut pengsan balik..
cuba la bangun awal,bersiap apa yang patut..
badan bagi wangi2..
rumah bagi kemas..
masak bekpes..

ni x,sume pakat xpe..itu xpe..ini xde
pastu laki bila ke opis nmpk yang ok ckit..
mula la lam kepala wat perbandingan antara bini dia pakai baju kelawar n rambut karan
dengan seketeri pakai kebaya ketat serta rambut disanggul rapi..bau lak,kalu kat lobi
dah leh bau perfume dia walaupon dia kat tingkat 10..hihihi..

camne tu?

tu contoh paling simple la nape laki ni lebih terdorong tuk itu..
dulu masa x kawen lain,time tu cinta..x sama..sekarang sayang..
so anytime leh melayang..hikhikhik..

ada gak pompuan kata..kalu laki tu nak cari lain..tetap dia akan cari lain jugak..
walaupon pasang badan camne sekalipon.huhu
tu jawapan pasrah pompuan la..tapi kalu dimadukan nape x pasrah lak..
hukhukhuk..
sila jawab..hihihi..

***P/S:ni berdasarkan pemerhatian kasar..bukan dari kaji selidik mana2 universitas ok..ada pandangan sila utarakan..

Thursday, January 21, 2010

------------------------------------------

kosong
kosong
KOsong
KOSONG
KoSoNg
KosonG
kosong
KOsong
KOSONG
KoSoNg
kosong
KOsong
KOSONG
KoSoNg
KosonG
KosonG
kosong
KOsong
KOSONG
KoSoNg
KosonG
KOsong
KOSONG
kosong
KOsong
KOSONG
KoSoNg
KosonG
KoSoNg
KosonG

Tuesday, January 19, 2010

penjelasan yang kabur....

sedar x sedar dah 19 hari malangkah tahun 2010..
hmm jap je masa berlalu..
ase baru lagi countdown neu year kat LQ..huhu..

seiring tu jugak la,umur of kos meningkat..
kematangan dalam diri harus juga seiring la kan..
dah lam 2010 ni kalu org tanya umur???
ofkos aku xkn jawab 25..
hello baru je 2 bln aku memasuki 24 la..
xnk la aku tuakan diri aku.,
umur aku 24 ok..
selagi x 15 oktober,,selagi tu la aku xkn berganjak dari umur 24..hehehehehe..

tujuan asal aku tulis ni adalah bersebab..
bukan terpaksa
tapi as fren n human aku terpanggil tuk menulis

bukan entry mintak maaf occay tp lebih pada penjelasan
sbb apa?sbb aku ase aku x buat apa2 salah..
cume cara penafsiran manusia x sama,
sebab tu perlu dijelaskan..

kalu sapa yang pernah baca entry sebelum ni
berkaitan PEREMPUAN DESPERATE...
kalu x penah baca klik sini...

banyak gak feedback yang aku dapat
ada yang puas hati n of kos la banyak yang x puas hati..
hehehe

sorry to say la ek..aku x ase bersalah langsung..
bukan sbb ego aku n anti aku pada pompuan..
i love gurl,women n what so ever..
sbb ada jgk lidah nakal kata aku anti gurl
aku x anti..kawan aku ramai je gurl
mak aku pompuan,kakak aku pompuan..
nape perlu aku benci pompuan..kannnn

cume aku nk wat sedikit je penjelasan
bukan aku nak tuju pada korang..
entry tu aku tulis atas dasar perhatian mata kasar aku
xde niat langsung nak serang peribadi..
tu apa aku perhati dari dulu..
kebanyakan camtu..hmmm
cume korang dijadikan subjek kepada model entry aku je..

aku x tengok korang dari sudut negetif semata2
korang ada sudut positif korang yang lebih menyerlah
cume aku sebagai bloger kan..
sekadar memerhati cebisan kecil kerenah korang yang negetif
sebagai bahan entry aku,.
x lebih dari tu..
PEACE k..

jangan la lebih2 fikir..
entry x lebih dari sekadar luhan jujur aku
bukan nak candek(loghat penang)

anyway tq kerana sudi menelaah blog aku..

salam sayang terutama kaum hawa..muahhhh

Tuesday, January 5, 2010

neU yeAr trIP to SIngaPore 2010

neU yeAr trIP to SIngaPore 2010


kitorang(dianggotai aie ash n izs) k kota singa
selama 3 hari n of kos 2 malam...tarikh seperti termaktub di passport..huhu.
selepas beberapa halangan,berjaya gak trip ni dilaksanakan..alhamdulillah
setel sume dengan cemerlangnya..huhuhu..
biar gambar bercerita(malas taip kekdahnya)hahaha


pose dia JB sentral...kat parking nih


ni jalan nak ke hostel kami,colourful sgt flat diorg..huhu
yang sume terponge tu gambar kat bilik sebelum kuar cari makan..




cantik x tangga hostel ni


cari2 lokasi makan malam

tadaaaaaa...makan time...


pas kenyang makan baru bernafsu nak pose2..hehe

meriah teksi ni



cantik x pict atas ni..yg kanan i shoot k..huhuhu










2nd day.....


apa2 pon bekpes lu...






i love museum




















besar2 nye ferrero rocher org kota singa




@ esplanade














makan lunch kul 4(buleh???)


area geylang bukan gayland ok...







makan malam @ esplanade

@ merlion @ nite








nasi goreng ayam sing dollar 10...aie punya...
cuba conver RM...huhuhu


kat belakang kitorang tu miniature dr recycle paper..so cute..




lepak minum jap @ starbuck merlion

LAsT daY


last bekpes @ footprints


di sini vandelisme dibenarkan..
kalu gatal tangan pon sila guna saluran betul k
tetap zuathegreat.blogspot ok



wall of fame




tq cindy....


nak berangkat pulang sudah..sedey....(muka hepi je)


souvenier @ orchard road..tuk kawan2..




ponat den...




makan prosperity dulu(cni prosperity double ok,sedap)




@ mrt station




last pict @ singapore...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin