Tuesday, August 10, 2010

Ramdhan Datang lagi...

mood ramadhan sampai dah..
petang ni tengok anak bulan..
malam ni ada pengumuman pose (pose = puasa)
esok pagi sahur
esok siang dah pose dah..

hmm cepat je kan..ase cam dok bau kedai lagi baju raya last year..
ase cam terngiang2 lagi terawih tahun lepas..
dah nak pose lagi..nak terawih lagi..

Alhamdulillah..umur dipanjangkan tuk sekali lagi berpuasa bagi tahun ni..

apa yg plg dirindu kan time pose
ofcos sahur wit kedua ibu bapa..
hmm sahur wit my mom n my dad nye masakan..
paling dirindu of kos ikan pekasam mak zua,telur sambal yg my dad masak..
n then tuk bukak pose laksa or laksam dah cukup dah..yg lain xnak..hehehe..

zua think zua bertuah sebab ada kampung yang betul2 kampung..

tat kala org lain blk kg tapi kg tu kat rumah taman..
zua lak balik kampung yang tul2 kampung..
yuhuuuu..tp mencabar nk bgan sahur,bukan sebab sayang tido,
tp sbb x tahan sejuk rumah tu ngan air nk basuh muka..huhuhu..
tu la kampung..
sahur sambil di temani bunyi kokokan ayam..

bukak pose lak,leh nampak matahari tenggelam di balik bukit
di celah2 pokok2 kayu n pokok kelapa..
bukan cam org kl,tgk matahari tenggelam di balik klcc or kl tower..hehehe
tu yang best kat kampung tu..so nice..so sweet moment..

hmm ptg ni nak balik dah kampung..
esok cuti..sehari je sbb raya nanti nak cuti 2 minggu
..hehehehe..

so jangan jeles occay...

apa2 pon salam ramadhan..selamat berpuasa..
semoga ramadhan kali ini mendapat keberkatan lebih dari sebelum ini..

1 comment:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin